Ginny Moon heeft gelijk – Benjamin Ludwig

IMG_20180322_101139_276

Als een fictief persoon je hart kan breken, dan heeft Ginny Moon dat bij mij gedaan.

Synopsis

Ginny Moon is veertien jaar oud. Ze is gek op Michael Jackson. Als ze niet ’s ochtends exact negen druiven eet, kan ze de dag verder wel afschrijven. Bij haar derde pleeggezin heeft ze eindelijk een thuis gevonden – iets waar een ander gelukkig mee zou zijn. Maar Ginny bekijkt de wereld nou eenmaal met een heel eigen logica. Dus of haar biologische moeder gevaarlijk is of niet, Ginny mo├ęt haar vinden. En daarvoor wil ze alles opgeven, zelfs het enige thuis dat ze ooit heeft gekend…

Mijn mening

Wat vond ik dit heftig zeg. ‘Ginny Moon heeft gelijk’ gaat over een autistisch meisje met een heftig verleden. Door haar eigen logica, wil ze alleen maar terug naar haar biologische moeder, tot grote frustratie van haar pleegouders.

Niet alleen haar pleegouders waren gefrustreerd, ik ook. Het lezen van dit boek frustreerde me enorm, omdat ik het zo heftig vond om te lezen. Aan de ene kant wilde ik niets liever dan doorlezen, omdat ik wilde weten of alles goed kwam met Ginny. Aan de andere kant moest ik het op sommige momenten gewoon neerleggen, omdat het gedrag van Ginny mij zo raakte en soms ook frustreerde. Maar niet alleen het gedrag van Ginny, ook van haar pleegmoeder frustreerde me soms.

Benjamin Ludwig heeft het karakter van Ginny Moon zo ontzettend goed omschreven dat je niets anders wilt dan Ginny een knuffel geven of haar helpen. Dat Ginny zo koppig is, omdat ze iets heel heftigs heeft meegemaakt, brak echt elke keer als ik dit boek oppakte, mijn hart. Aan het eind heb ik wel even stil met het boek in mijn hand gezeten, zo opgelucht was ik.

Ik krijg altijd wel een soort van band met een boek en de personages, maar bij dit boek voelde ik het tot diep in mijn ziel. Benjamin Ludwig is wat dat betreft echt een onwijs goede schrijver, want dit heb ik maar weinig meegemaakt.

Die frustratie zorgt er overigens wel voor dat ik dit boek niet opnieuw zal oppakken, wat bij mij een vereiste is voor een 5-sterren beoordeling. Maar mocht Benjamin Ludwig nog een boek schrijven, dan zal ik dat zonder aarzelen willen lezen.

Eindoordeel

Mijn hart was gebroken tijdens het lezen, wat een heftig boek is ‘Ginny Moon heeft gelijk’ van Benjamin Ludwig.

Specificaties

Ginny Moon heeft gelijk by Benjamin Ludwig
Translator: Mieke Trouw
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Roman
Pages: 384
ISBN: 9789402725308

[bol_product_links block_id=”bol_5ab7b63d20711_selected-products” products=”9200000076194937,9200000076559361″ name=”ginny moon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *