De sekte herrijst – Mariette Lindstein

IMG_20180317_095921_434

Een tweede deel dat beduidend minder is dan het eerste.

Synopsis

Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Bauman haar leven weer op te bouwen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht, en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding.

Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia.

Wanneer Sofia besluit haar ervaringen met betrekking tot haar leven in de sekte te delen met de buitenwereld, verandert haar leven in een hel. Er is slechts één oplossing: ze moet alles achter zich laten en ergens anders opnieuw beginnen.

Maar Oswald laat zich niet tegenhouden…

In de dramatische nasleep blijft er één vraag overeind: kun je ooit echt ontsnappen aan een sekte?

Mijn mening

Ik vond ‘De sekte‘ van Mariette Lindstein intrigerend en beklemmend en aan het einde was ik zeker benieuwd naar deel twee.

‘De sekte herrijst’ gaat verder, Sofia probeert een nieuw leven op te bouwen na haar leven in de sekte en dat gaat niet makkelijk. Wat me in dit boek vooral irriteerde was het gedrag van Sofia. Ze is irrationeel, denkt niet na over haar stappen en soms gebeuren er dingen die ik wel heel bizar makkelijk vond gaan. Die kwamen daardoor totaal niet realistisch over. Daarnaast vond ik Sofia niet alleen irrationeel, maar ook naief. Dat had ik niet verwacht na haar ervaringen in de sekte en ook dat voelde onrealistisch aan.

Het verhaal vond ik ook niet zo heel boeiend, er zat op momenten weinig vaart in maar ondertussen verstreek er in één hoofdstuk ineens een jaar, wat dan weer veel te snel aanvoelde. Al met al waren er teveel dingen die me in ‘De sekte herrijst’ behoorlijk teleurstelde.

Mijn theorie over trilogieen lijkt toch steeds weer waar te zijn: het eerste deel is goed, het tweede deel echt een stuk minder en het derde deel briljant. Dat moet ik in deze serie nog afwachten, maar ik ben zeker wel benieuwd genoeg om het derde deel ook te gaan lezen.

Eindoordeel

‘De sekte herrijst’ is, in tegenstelling tot deel één, wat mij betreft echt een stuk minder boeiend. Het verhaal was ongeloofwaardig, de hoofdpersoon irrationeel en naief. Zo jammer!

Specificaties

De sekte herrijst by Mariette Lindstein
Translator: Corry van Bree
Series: De sekte #2
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789400508453

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5ab7b26bb0f1a_selected-products” products=”9200000087462171,9200000085063308″ name=”de sekte herrijst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *