Without Merit – Colleen Hoover

without-merit-colleen-hoover

Een ontroerende familieroman over het uitspreken van de waarheid.

Synopsis

The Voss family is anything but normal. They live in a repurposed church, newly baptized Dollar Voss. The once cancer-stricken mother lives in the basement, the father is married to the mother’s former nurse, the little half-brother isn’t allowed to do or eat anything fun, and the eldest siblings are irritatingly perfect. Then, there’s Merit. Merit Voss collects trophies she hasn’t earned and secrets her family forces her to keep. While browsing the local antiques shop for her next trophy, she finds Sagan. His wit and unapologetic idealism disarm and spark renewed life into her-until she discovers that he’s completely unavailable. Merit retreats deeper into herself, watching her family from the sidelines, when she learns a secret that no trophy in the world can fix. Fed up with the lies, Merit decides to shatter the happy family illusion that she’s never been a part of before leaving them behind for good. When her escape plan fails, Merit is forced to deal with the staggering consequences of telling the truth and losing the one boy she loves.

Mijn mening

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: dit boek van Colleen Hoover was het eerste boek waar ik maar niet in kon komen. Waar het aan ligt, weet ik niet. Ik vond de opbouw een beetje traag en irriteerde me misschien ook wel een beetje aan Merit, omdat ze zo egoistisch is.

Maar later komt er een onthulling waardoor ik niet alleen haar gedrag, maar ook dat van haar familie beter begrijp en dan ben ik weer helemaal gelukkig met dit boek. Ik herken dan weer wat de kracht is van Colleen Hoover en weet ze me uiteindelijk toch ook weer een beetje aan het huilen te maken.

Ik verbaas me er toch elke keer weer over, Colleen Hoover weet me met elk boek toch gewoon weer te raken. Dit verhaal is op het eerste gezicht zo anders en gaat duidelijk niet over de liefde tussen jongen en meisje, maar gaat viel dieper. De realisatie dat je zeker niet voor anderen moet denken, omdat er vaak meer aan de hand is dan op eerste gezicht lijkt, kwam zo hard aan.

Dat Colleen Hoover ook in ‘Without Merit’ weer een soort van levensles heeft gestopt vind ik echt geweldig. Dit boek blijft echt even hangen en zet je zeker aan het denken. Daarnaast is het gewoon echt een verhaal waar ik ingezogen werd (nadat ik er wel even in moest komen natuurlijk!) en waardoor ik de wereld om me heen even vergeet. Laf it.

Eindoordeel

Ondanks het moeizame begin vond ik ‘Without Merit’ zo’n krachtig verhaal over familierelaties, maar ook over het uitspreken van je gevoelens. Colleen Hoover heeft opnieuw een NA neergezet die bij je blijft.

Specificaties

Without Merit by Colleen Hoover
Published by Atria Books
Genres: New Adult
Pages: 384
ISBN: 9781501170621

[bol_product_links block_id=”bol_5ab7adb589d4b_selected-products” products=”9200000072693523,9200000072538356″ name=”without merit” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *