It only happens in the movies – Holly Bourne

9200000074969502

Een fijne YA met een bijzonder einde.

Synopsis

Audrey is over romance. Since her parents’ relationship imploded her mother’s been catatonic, so she takes a cinema job to get out of the house. But there she meets wannabe film-maker Harry. Nobody expects Audrey and Harry to fall in love as hard and fast as they do. But that doesn’t mean things are easy. Because real love isn’t like the movies…

The greatest love story ever told doesn’t feature kissing in the snow or racing to airports. It features pain and confusion and hope and wonder and a ban on cheesy clichés. Oh, and zombies…

Mijn mening

Heel eerlijk: ik kocht ‘It only happens in the movies’ van Holly Bourne om de titel én omdat ik zag dat er zombies in voor kwamen. Haha, beste reden om een boek te kopen, toch? Als je van zombies houdt, tenminste. Goed, het verhaal. Dat vond ik interessant, grappig en leuk, maar is niet zo heel bijzonder.

Audrey heeft de liefde afgezworen nadat haar ouders zijn gescheiden, haar vader een nieuwe liefde vond en haar moeder gek werd van verdriet. En dan ontmoet ze Harry, een jongen waar ze niet op verliefd wil worden, maar natuurlijk valt ze voor de charmes van Harry. Dat gedeelte van het verhaal heb ik al vaker gelezen en was ook zeker niet verrassend. Maar, er zitten zeker toffe elementen in, het feit dat ze beiden in een bioscoop werken en de zombies maken het leuker en origineler. Daarbij vond ik overigens wel af en toe dat Audrey heel egoistisch was en kon ik haar acties niet altijd waarderen, hoewel ik ze wel redelijk begreep.

Maar wat zo bijzonder en tof aan ‘It only happens in the movies’ is, is het einde. Dit had een cliché kunnen zijn, maar dat was het voor mij echt niet. Daarom is het zeker een boek wat voor mij origineel is en wat ik heel verrassend en een soort van opluchting vind. Het eindigt gewoon niet altijd zoals in de film en dat is de realiteit. Films zijn leuk om naar te kijken, maar je moet wel in gedachten houden dat er ook zoiets is als een realiteit en dat maakt Holly Bourne heel goed duidelijk.

Eindoordeel

Wat een luchtige YA over liefde leek, bleek een verhaal met een realistisch einde. Ik hou ervan!

Specificaties

It only happens in the movies by Holly Bourne
Published by Usborne Publishing Ltd
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9781474921329

[bol_product_links block_id=”bol_5aab84e6cd5d3_selected-products” products=”9200000074969502,9200000078581521″ name=”it only happens in the movies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *