The secret – Katerina Diamond (DS Imogen Grey #2)

IMG_20180304_102738_793

Een geweldige thriller voor de liefhebbers van Arlidge en Slaughter.

Synopsis

Can you keep a secret? Your life depends on it… When Bridget Reid wakes up in a locked room, terrifying memories come flooding back – of blood, pain, and desperate fear. Her captor knows things she’s never told anyone. How can she escape someone who knows all of her secrets? As DS Imogen Grey and DS Adrian Miles search for Bridget, they uncover a horrifying web of abuse, betrayal and murder right under their noses in Exeter. And as the past comes back to haunt her, Grey must confront her own demons. Because she knows that it can be those closest to us who hurt us the most…

Mijn mening

Soms koop ik boeken zonder de synopsis te lezen, ga ik alleen op de kaft af of zoals in het geval van ‘The secret’ van Katerina Diamond op een quote op de achterflap. Dat is een risico, want het gebeurt me nogal regelmatig dat ik dan na 50 pagina’s stop met lezen omdat het boek me totaal niet boeit. Maar soms ontdek je daarmee ook parels. Zoals dit boek. Ik kan me totaal vinden in de quote op de achterkant die zei dat dit een boek was voor liefhebbers van M.J. Arlidge of Karin Slaughter, want dat is ook gewoon zo.

Al gelijk vanaf de eerste pagina, waarin je een klein stukje uit het perspectief van Bridget leest, word je neiuwsgierig gemaakt. Je wilt weten wat er met Bridget gebeurt is, maar daar kom je pas later in het verhaal achter. Je gaat na dit kleine stukje over in het verhaal van Grey en Miles, die langzamerhand een klein onderzoek groot maken. Het verhaal zit zo goed in elkaar en ik kwam er pas aan het eind achter dat het boek verder gaat en er dus meerdere boeken in deze serie zijn. ARGH!!!

Dit was dan ook deel twee in de serie over Imogen Grey, maar dat vond ik totaal niet storend. Katerina Diamond laat genoeg los over wat er in het eerste boek is gebeurd, eigenlijk zoveel, dat je helemaal niks mist naar mijn idee. Ik heb deel één dan ook niet besteld, maar deel drie zeer zeker, vooral omdat ik gewoon wil weten hoe dit verhaal verder gaat. Wat ik echt tof vind, omdat het verhaal van Bridget min of meer afgerond is, maar het onderzoek van Grey en Miles zo bizar groot is dat het gewoon nog een boek kan vullen.

De schrijfstijl van Katerina Diamond is zeker niet zoals die van M.J. Arlidge, die een vrij rap tempo erin heeft zitten. Maar qua verhaallijn snapte ik zeker de vergelijking tussen Diamond en Arldige. Ook de vergelijking met Karin Slaughter zag ik duidelijk, Katerina Diamond is er niet vies van om gruwelijke details in het verhaal te stoppen, maar dat past zeer goed in deze context. Ik kan echt niet wachten om het derde deel te gaan lezen.

Een ding wat jammer is: de boeken zijn vooralsnog niet in het Nederlands uitgegeven, dus je moet ze in het Engels lezen. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommigen lastiger is. Begin wel met ‘The teacher’, het eerste deel in deze serie, om het verhaal helemaal te snappen.

Eindoordeel

Ik las ‘The secret’ van Katerina Diamond in een weekend uit, ik denk dat dat genoeg zegt over hoe goed dit boek is. Gruwelijke details, maar een spannend en heftig verhaal. Wat mij betreft echt een aanrader!

Specificaties

The secret by Katerina Diamond
Series: DS Imogen Grey #2
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Thriller
Pages: 416
ISBN: 9780008172213

[bol_product_links block_id=”bol_5aab76f521885_selected-products” products=”9200000057237946,9200000075350408,9200000051459474″ name=”Katerina Diamond” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *