Wie is de Mol? 2018 aflevering 10 – de finale

wie is de mol

Oh man, oh man, wat een ontknoping!

Voor ik begin aan mijn finale recap, die niet heel lang zal zijn, wil ik allereerst even alle complimenten aan de makers van ‘Wie is de Mol?’ geven. Wat heb ik genoten van dit seizoen, van de eerste aflevering toen bleek dat alle kandidaten in een ander land zaten, tot alle foute hints naar Stine, Simone, Ruben en Olcay. Ik ben zo blij dat ze er dit jaar totaal iets anders van hebben gemaakt en ik heb elke aflevering met volle teugen genoten.

En afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de ontknoping, live vanuit Vondel CS. Dit jaar ging dit iets anders dan anders, want ook de drie finalisten wisten niet wie de mol, de winnaar of verliezer was. Voor hen was het ongeveer net zo spannend als voor ons, de kijkers (of nou ja, ik denk misschien wel ietsje spannender!).

Net als voorgaande jaren voelde ik die spanning al toen ik opstond: vandaag weten we of mijn voorspelling (Ruben de winnaar, Olcay verliezer en Jan de mol) uitkomt. Zoals elk jaar hebben we een mollendiner, met mijn ouders, tante en nichtjes en dus komen we rond vijf uur ’s middags bij elkaar. We spelen wat spelletjes, eten met elkaar en kijken dus ook met elkaar de finale.

En wat was dit een finale. Ik was er zelf redelijk van overtuigd dat Jan de mol was, maar de rest van mijn familie nog niet echt. Zoals in de rest van Nederland was ook in mijn familie verdeeldheid. De een dacht dat het Olcay was, de ander toch Ruben. Maar nee, het was Jan.

En wat was hij een brutale mol! Als je terugkijkt naar alle molacties, dan zie je pas hoe brutaal hij is geweest: pratend tegen Stine over de telefoon, maar ook regelmatig even een gebaar naar de camera of zelfs even tegen de camera praten terwijl zijn medekandidaten net buiten gehoorafstand zijn. BIZAR en ik kreeg het er af en toe wel wat benauwd van, hoeveel risico Jan heeft genomen. Maar wat was hij goed!

Een hele fanatieke kandidaat, die overal makkelijk de leiding nam en daarbij de groep al snel op het verkeerde been zette. Hij zorgde af en toe voor wat geld in de pot, maar kon ook behoorlijk boos worden als de opdracht nu weer niet geslaagd was.

Ik heb als kijker echt genoten van deze grote mindfuck. Heerlijk, hoewel de makers voor volgend jaar wel naar de Belgische Mol mogen kijken qua opdrachten. De adrenaline miste ik wel een beetje, net als de laseropdracht!

Nog ruim een week en dan begint de Belgische mol, die ik ook zeker weten ga kijken. Maar, stiekem ben ik wel al aan het aftellen naar het komende seizoen van ‘Wie is de Mol?’, want wat is dit een geweldig programma.

Wat vond jij van dit seizoen? Heb jij de mol ontmaskerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *