A country escape – Katie Fforde

IMG_20180225_100133_098

Een fijne Britse chicklit die niet alleen over boerderijen gaat.

Synopsis

Fran has always wanted to be a farmer. And now it looks as if her childhood dream is about to come true. She has just moved in to a beautiful but very run-down farm in the Cotswolds, currently owned by an old aunt who has told Fran that if she manages to turn the place around in a year, the farm will be hers. But Fran knows nothing about farming. She might even be afraid of cows.

She’s going to need a lot of help from her best friend Issi, and also from her wealthy and very eligible neighbour – who might just have his own reasons for being so supportive. Is it the farm he is interested in? Or Fran herself?

Mijn mening

Ik moet zeggen dat ik pas recentelijk Katie Fforde echt ben gaan lezen, ik heb dus nog flink wat van haar boeken te gaan. Ik las ‘A country escape’ en moet zeggen dat ook dit weer echt een fijne Britse chicklit it. Doordat je over de strubbelingen van Fran met het leven op een boerderij leest en het niet heel erg over liefde gaat (hoewel dat ook weer niet zo is), vind ik het net wat origineler dan de meeste chicklits.

Het is geen boek dat over liefde gaat en hoewel het zeker wel voorkomt, was het voor mij niet het belangrijkste. De ontwikkelingen van Fran en de boerderij vond ik veel leuker eigenlijk om over te lezen, helemaal toen er wat ontwikkelingen waren. Het werd zelfs nog eventjes ‘spannend’, maar daar wil ik je nog niets van vertellen, omdat je dat vooral zelf moet lezen!

Katie Fforde is een grote naam in dit genre en dat kun je merken. Er zitten genoeg ontwikkelingen in het verhaal om je aandacht erbij te houden, het is zeker geen boek dat je leest als makkelijk vermaak. Daarnaast zijn de personages goed uitgewerkt, er zit zelfs een soort Mr Darcy-achtig hoofdpersoon in en doordat je de ontwikkelingen van Fran doormaakt met haar, bouw je ook echt een band op met haar en de rest van de personages in the Cotswolds.

En na het lezen wil je misschien wel zelf in een boerderij op het platteland zitten, hoewel ik daar niet naartoe zou gaan om te werken, maar gewoon om lekker een boek te lezen ;) Kortom, ik ga zeker meer van Katie Fforde lezen en als je twijfelt om in het Engels te lezen, haar boeken zijn ook zeker in het Nederlands uitgegeven!

Eindoordeel

Katie Fforde heeft met ‘A country escape’ een diepgaandere en interessante chicklit gelezen, met leuke personages en een boeiend verhaal. Genieten op het Britse platteland!

Specificaties

A country escape by Katie Fforde
Published by Cornerstone
Genres: Chicklit
Pages: 384
ISBN: 9781780890890

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a996d505851c_selected-products” products=”9200000082168569,9200000078415532″ name=”A country escape” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *