Wie is de Mol? 2018 aflevering 9

wie is de mol

Wat een seizoen! Ik vind het zo onwijs gaaf hoe de makers dit seizoen in elkaar hebben gezet!

Goed, voor ik ga gillen over de ontknoping, eerst de terugblik op de aflevering. Deze aflevering heet ‘finalist’. De groep is verbaasd dat ze de finale hebben gehaald en kletsen daar over bij. Olcay vooral omdat ze nooit een molboekje bij heeft gehouden, haha.

Opdracht 1

De groep moet op zoek naar drie telescopen en daarna moeten ze de maand vinden. Als dat binnen een half uur lukt, verdienen ze €1000 voor de pot.

Jan neemt opnieuw de leiding. Olcay stelt voor om ieder voor zich op zoek te gaan naar een telescoop, waarbij Ruben voorstelt om naar vijf koepels te gaan. Olcay vindt dat ze niet moeten afwijken van de afspraak als Ruben naar een ander nummer wil dan zijn voorgestelde nummer.

Jan vindt al gelijk zijn koepel en helpt Olcay daarna met het vinden van zijn koepel. Ruben vindt al snel de maan, daarna vindt Olcay de maan en op het nippertje Jan ook. €1000 voor de pot.

Ik vond dit niet echt een leuke opdracht om naar te kijken om eerlijk te zijn. Tussen de opdrachten door kijken Jan en Ruben terug op een tof seizoen met mooie plekken en mooie mensen.

Opdracht 2

In deze opdracht moeten de drie apart van elkaar een parcours afleggen in een Lada jeep, waarbij ze vragen over de jeep moeten beantwoorden en dan puzzelstukjes mee kunnen nemen. Lossen ze de puzzel op, dan kunnen ze €1500 voor de pot verdienen.

De kandidaten hebben moeite met de opdracht, Olcay kan niet tussen pilonnen door rijden, Ruben kan de motorkap niet vinden. Jan weet niet hoeveel pookjes zijn auto heeft en gokt daarmee. Olcay wijst Jan erop dat de puzzelstukjes in elkaar moeten passen, maar Jan krijgt die van hem niet in elkaar. Ruben mist een puzzelstukje en heeft dan ook een paaltje gemist.

Jan en Ruben spreken op het meeting point van Art af, maar komen daarop terug en spreken in het dorpje af. Olcay en Ruben vinden elkaar vrij snel in dat dorpje, maar Jan moet helemaal omrijden en verliest daardoor kostbare tijd. Als Ruben en Olcay erachter komen waar ze naartoe moeten (Moliti), is Jan al te laat en is de tijd om.

De groep sluit de avond af met een glas champagne en kijken terug op dit seizoen. Jan vindt het paragliden en de prachtige natuur het tofste. Ruben vond het mooiste moment dat moment dat ze erachter kwamen dat iedereen in verschillende landen zaten. Het hoogtepunt van Olcay is morgen als ze van Jan en Ruben wint.

Test

De drie krijgen voor de test nog een opdracht van Art. Er is een route naar de test, dit is de kortste route in het park. De middelste route leidt naar geld, €2500 die in de pot komt als de winnaar dit geld heeft gepakt. De langste route leidt dan naar de mol.

Jan gaat als eerste en kiest om langs het geld te gaan. Hij haalt €2500 op, maar heeft moeite met het volgen van de route. Hij vult zijn test in op Ruben als mol. Als ik het goed heb gezien, was hij klaar met de test na ongeveer 5 minuten.

Olcay besluit voor zekerheid te gaan en gaat direct naar de test. Ze draagt slippers, waar je echt niet op kan rennen en is regelmatig de weg kwijt. Ook Olcay vult haar test in op Ruben als mol. Ze eindigt op ruim 13 minuten.

Ruben vindt tijd niet belangrijk, want goede antwoorden zijn veel belangrijker. Hij gaat dus voor geld of de mol. Maar omdat hij ook de weg kwijt raakt, gaat hij uiteindelijk voor het geld en haalt ook de €2500 op. Hij gaat vol op Jan als mol, hoewel hij Olcay ook een fantastische mol zou vinden. Hij is na ongeveer 10 minuten klaar met de test.

En dan komt de klapper van deze uitzending. Ik had al zo’n voorgevoel, omdat we in het voorstukje voor deze aflevering niet hebben gezien dat de kandidaten te horen krijgen wie de mol is.

De drie moeten apart van elkaar naar hotelkamers. Zodra ze binnenkomen, staat de tv aan en komt Art in beeld. Hij geeft voor ieder een korte speech waarom zij de mol zijn. Olcay is als mol veel geloofwaardiger en is niet logisch als kandidaat. Jan is een jonge hond die altijd vooraan wil staan. Hij kan niet anders met zijn karakter of is dat een goede positie voor de mol? Ruben wordt vaak beschuldigd van niets doen en treedt niet op de voorgrond.

En dan eindigt Art met de algemene zin dat de groep een groter podium verdient, moet schitteren in de finale. EN DIE IS PAS VOLGENDE WEEK.

Ik heb wel een beetje gegild. En ik had al zo’n vermoeden. Ik vond het zo gek dat je nooit de ontknoping zag in de vooraankondiging van vanavond. Wat een twist weer! Ik kan echt niet wachten tot volgende week!

One thought on “Wie is de Mol? 2018 aflevering 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *