Alleen voor jou – Luke Allnutt

IMG_20180221_095526_273

Een heftig verhaal, wat voor mij onpersoonlijk en vlak bleef.

Synopsis

Rob Coates kan zijn geluk niet op. Hij deelt zijn leven met Anna, zijn dierbare vrouw, ze wonen in een prachtig huis in Londen, en dan is er nog het belangrijkste: Jack, hun zoon, die ervoor zorgt dat elke dag een feestje is. Maar dan gaat het mis. Anna is ervan overtuigd dat er iets niet in orde is met Jack. Na een lange reeks doktersbezoeken blijkt ze gelijk te hebben, en het leven van de familie Coates wordt een opeenstapeling van onzekerheden en moeilijke beslissingen.

Het ondenkbare gebeurt, en in de tijd die volgt brengt Rob zijn dagen door als een slaapwandelaar, niet in staat zijn verdriet, schuldgevoel en zelfmedelijden los te laten. Maar hij is vastbesloten vrede te sluiten met het noodlot en zich een weg terug te vechten naar het leven.

Mijn mening

Als je de synopsis leest, weet je dat ‘Alleen voor jou’ een heftig, misschien wel hartverscheurend boek moet zijn. Maar dat was het niet, in ieder geval niet voor mij. Ja, het verhaal van Rob en Anna is heftig, maar ik miste de persoon Rob. Je leest uit zijn perspectief, maar ik had niet het gevoel alsof ik een band met hem kreeg. Hij was voor mij te afstandelijk, hoewel je wel over zijn gevoelens en acties leest.

Wat me wel raakte was de manier waarop hij met zijn verdriet om ging. Het is een situatie waarin je nooit hoopt te komen, maar je weet dan ook niet hoe je zult reageren. Daar heb ik zeker wel aan gedacht tijdens het lezen. Waar Anna en Rob doorheen gaan is bijna onvoorstelbaar en zal voor ieder mens moeilijk zijn om mee om te gaan. Maar toch miste ik wat. De emoties van Rob zijn goed omschreven, maar bleven vlak.

Dat het voor mij vlak bleef vind ik zo jammer. Ik had echt verwacht mee te kunnen leven en zeker wel wat te moeten huilen, maar dat alles kwam maar niet. Misschien lagen mijn verwachtingen te hoog of was ik er niet voor in de stemming of mis ik het oudergevoel? Ik weet het niet.

Eindoordeel

Ik miste in ‘Alleen voor jou’ van Luke Allnutt de band met het personage en het gevoel wat bij de heftige emoties hoorde. Dat vond ik jammer en daardoor bleef het boek voor mij vlak en onpersoonlijk.

Specificaties

Alleen voor jou by Luke Allnutt
Translator: Mireille Vroege
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 368
ISBN: 9789022581360

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a955500d3c36_selected-products” products=”9200000085063611″ name=”alleen voor jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Alleen voor jou – Luke Allnutt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *