The girl in the ice – Robert Bryndza (Erika Foster #1)

9200000078516552

Een ijzingwekkende thriller met een wat traag begin.

Synopsis

Her eyes are wide open. Her lips parted as if to speak. Her dead body frozen in the ice . . . She is not the only one. When a young boy discovers the body of a woman beneath a thick sheet of ice in a South London park, Detective Erika Foster is called in to lead the murder investigation. The victim, a beautiful young socialite, appeared to have the perfect life. Yet when Erika begins to dig deeper, she starts to connect the dots between the murder and the killings of three prostitutes, all found strangled, hands bound and dumped in water around London.

What dark secrets is the girl in the ice hiding? As Erika inches closer to uncovering the truth, the killer is closing in on Erika. The last investigation Erika led went badly wrong… resulting in the death of her husband. With her career hanging by a thread, Erika must now battle her own personal demons as well as a killer more deadly than any she’s faced before. But will she get to him before he strikes again?

Mijn mening

Dit boek is in het Nederlands verkrijgbaar als ‘Het meisje in het ijs’ en door de geweldige recensies wilde ik het ook lezen. Omdat het Engelstalige ebook voor maar €0,99 verkrijgbaar was, kon ik het niet laten liggen. Ik moet zeggen dat zeker het begin best wel tegenviel. Ik had moeite om in het verhaal te komen, zeker tussen de eerste moord en de moorden van de prostituees. Er zat weinig voortgang in en hoewel je Erika in dat stukje beter leert kennen, zorgde dat er bij mij voor dat ik pas laat echt in het verhaal zat.

Erika deed me op momenten denken aan een mildere versie van Helen Grace, uit de boeken van M.J. Arlidge. Misschien omdat het een vrouwelijke detective is die niet goed in haar vel zit en met allerlei zaken worstelt, ik weet het niet. Maar goed, verder lijken de verhalen weinig met elkaar gemeen te hebben. Op een gegeven moment zat ik dan wel in het verhaal, ongeveer op de helft van het boek.

En toen werd het ook echt spannend. Er gebeurt wat meer, niet alleen in de zaak, maar ook met Erica zelf en dat zorgt ervoor dat het leestempo ook hoger komt te liggen. Vooral als je richting de ontknoping gaat, wordt het goed spannend en op het laatste gedeelte wilde ik zeker alleen maar doorlezen. Ik vind het dan ook een goed debuut en ben wel benieuwd naar de volgende delen in de serie over Erika Foster. In het Engels zijn er al zes delen beschikbaar, in het Nederlands is ‘Het meisje in het ijs’ net uitgekomen.

Eindoordeel

Hoewel ‘The girl in the ice’ een vrij traag begin heeft, vond ik de ontknoping heel goed in elkaar gezet. Robert Bryndza is zeker een thrillerauteur die je in de gaten moet houden, ik ben benieuwd naar het volgende deel!

Specificaties

The girl in the ice by Robert Bryndza
Series: Erika Foster #1
Published by Little Brown Books
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9780751570656

[bol_product_links block_id=”bol_5a8bf3ead2392_selected-products” products=”9200000079349153,9200000079410648,9200000054592249,9200000078516552″ name=”Meisje in het ijs” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *