Wie is de Mol? 2018 aflevering 8

wie is de mol

Ik ben zo de weg kwijt, ik weet echt niet meer wie de mol is. Haha. Geweldig!

Art doet zijn intro praatje, waarbij hij aangeeft dat Stine bij haar vertrek wist wie de mol was, maar dat hij niet weet of dat juist is.

De afleveringstitel is ‘Gelijkgestemd’.

Bij het ontbijt bespreekt de groep het vertrek van Stine en vooral Olcay lijkt het wel jammer te vinden dat ze weg is. Olcay wil nu haar bondje met Jan naar een volgend niveau trekken en samen in de finale komen. Jan is ervan overtuigd dat Ruben de mol is. Ruben verdenkt Jan en Olcay.

Opdracht 1

Op een bizar mooie plek in de bergen staan een zeven koren. De groep moet de zanggroepen matchen die hetzelfde nummer zingen. Per match krijgt de groep €250 en ze hebben 20 minuten de tijd.

Jan en Olcay gaan samen en Ruben en Simone. Olcay geeft al vrij snel aan niet muzikaal te zijn, Jan verzint allerlei ezelsbruggetjes om de liedjes te kunnen onthouden en Ruben lijkt compleet de weg kwijt te zijn. Is hij overweldigd door de omgeving of molt hij hier lekker.

De groep komt uiteindelijk op de paren: 1 en 4; 2 en 6; 3 en 7. Groep 5 hoort nergens bij. Dit blijkt helemaal goed te zijn en verdient €1000 voor de pot.

Na de opdracht neemt Simone Ruben apart om voor te stellen persoonlijke vragen door te nemen en dat gaan ze later doen. Ruben is er nog niet zeker van, maar denkt dat informatie goed is om te hebben.

Opdracht 2

De groep moet car-aoke doen, in auto’s die worden natgespoten en zonder communicatie met elkaar.

Olcay geeft al gelijk aan dat ze hier niet aan meedoet, maar komt daar duidelijk later nog op terug. Jan neemt weer de leiding en stelt voor om in teams te werken. Jan en Olcay gaan weer samen, net als Simone en Ruben.

Jan en Olcay lijken als een trein te gaan. Ze krijgen er steeds meer plezier in en hebben flink wat nummers goed. Simone en Ruben kunnen totaal niet communiceren. Ze gaan door elkaar heen en het is een wonder dat ze nog nummers goed hebben geraden.

In totaal zijn er 12 nummers correct geraden, waarvan nog 2 bonusnummers. Er is met deze opdracht €700 verdiend voor de pot. Simone en Olcay hebben beiden hun bonusnummer uitgebeeld.

Na deze opdracht gaan Ruben en Simone hun vragenlijst doornemen. Jan en Olcay gaan samen kletsen, waarbij Olcay voorstelt om haar vragenlijst te delen en dat ze dan van Jan de antwoorden terug krijgt. Jan vindt dit niet zo’n goed idee en stelt dan voor dat Olcay gaat mollen bij de volgende opdracht, wat Olcay weer niet ziet zitten.

Opdracht 3

De groep moet in een raftboot (heet dat zo) hun opdracht zien te ontdekken. Het blijkt dat er kokers met geld aan lijnen boven het water hangen, waar geld en mingeld in zit. Als de persoon die bij die lijn hoort, het geld pakt, wordt het bedrag verdubbeld.

De kandidaten krijgen borden aan de kant van de rivier te zien, waar de uitleg van de opdracht op staat. Ook zien ze daar welke vlag en welke kleur zij in de gaten moeten houden.

Jan neemt de leiding maar ziet ook alle borden. Simone pakt als eerste de koker, daarna Jan. Hij springt zelfs van de boot, wat misschien wel erg overdreven is. Olcay pakt twee kokers omdat de lijnen in elkaar zitten. Ruben mist tot twee keer toe zijn kokers en daarna pakt Jan nog een koker.

Er zijn drie kokers met mingeld gepakt en twee kokers met plusgeld. Doordat twee mensen hun eigen koker hebben gepakt, komt er nog €500 bij. In totaal is er bij deze opdracht €850 verdiend.

Test en executie

Olcay gaat bij de test vol op Ruben, net als Jan en Simone. Ruben zelf laat het een beetje in het midden, maar lijkt toch voor Jan te gaan.

Met de executie had ik het gevoel dat Olcay naar huis zou gaan, maar nee, mijn tweede mol na Stine is eruit: Simone moet deze aflevering naar huis. Ik ben totaal de weg kwijt.

Vrijdag komt mijn blogpost online met mijn verdenkingen voor de drie finalisten, dus als jij nog hints of verdenkingen hebt, laat het hieronder achter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *