The magic misfits – Neil Patrick Harris

IMG_20180208_133549_960

Een superleuk boek gevuld met magie. Niet alleen voor kinderen, zeker ook voor volwassenen leuk om te lezen.

Synopsis

Do you believe in magic? Carter doesn’t. He knows magic tricks are just that – tricks. And as a street magician he’s also pretty good at them. But then Carter runs away from his conman uncle and he finds himself alone and in danger from dastardly carnival ringleader, B.B. Bosso. He could really use some magic now . . . A chance encounter with the mysterious Mr Dante Vernon leads Carter to a magic shop, where he teams up with five other like-minded kids and the MAGIC MISFITS are born! Can the gang use their magical talents to save the day and stop B.B. stealing a priceless diamond?

Mijn mening

Sinds ‘How I met your mother’ ben ik groot fan van Neil Patrick Harris, niet alleen als acteur maar ook als persoon. Ik wilde dan ook graag zijn boek lezen, omdat ik benieuwd was of zijn schrijftalent net zo groot was als zijn acteertalent.

Ik kan je alvast verklappen dat ik ook fan ben van dit boek. Op wat hele erge cheesy stukjes na is dit boek gewoon heel erg leuk. Als volwassene is dit zogenaamde ‘middle grade’ boek vermakelijk, ik heb echt op een aantal momenten hardop moeten lachen. Er zitten grapjes in, levenslessen, maar ook is het boek gevuld met toffe illustraties en goocheltrucjes.

Wat het voor kinderen (zo tussen de 8 en 12 jaar) leuk maakt is dat Neil Patrick Harris als schrijver je een aantal keer in het boek aanspreekt, vraagt of je bepaalde dingen zijn opgevallen en dat maakt het gewoon heel leuk. Als het in het Nederlands uitgegeven zou worden denk ik dat dit echt een tof boek is om kinderen enthousiast te maken voor het lezen.

Helemaal omdat het niet alleen een verhaal is wat je vrolijk maakt. Het is spannend, maar omdat er ook goocheltrucs bij zitten, heb je ook gelijk een band met het boek. Je wordt als lezer gemotiveerd om te gaan goochelen (ja, ik ook!) en dat vind ik gewoon zo tof gedaan.

Aan het einde van het boek, hoewel het verhaal een gesloten einde heeft, lijkt het erop dat er nog een deel komt en dat zal ik ook zeker gelijk kopen. Wat mij betreft moet dit boek gewoon vertaald worden, want het is zo onwijs leuk!

Eindoordeel

‘The magic misfits’ van Neil Patrick Harris is een boek gevuld met magie, levenslessen maar ook grapjes en goocheltrucs. Geweldig leuk, ook voor volwassenen.

Specificaties

The magic misfits by Neil Patrick Harris
Published by Egmont UK LTD
Genres: Jeugd
Pages: 272
ISBN: 9781405290333

[bol_product_links block_id=”bol_5a815a30d1c8a_selected-products” products=”9200000081596498,9200000080522636″ name=”the magic misfits” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “The magic misfits – Neil Patrick Harris

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *