The Ritual – Adam Nevill

IMG_20180129_103142_061

Een horrorboek met een ietwat teleurstellend einde.

Synopis

Four old university friends reunite for a hiking trip in the Scandinavian wilderness of the Arctic Circle. No longer young men, they have little left in common and tensions rise as they struggle to connect. Frustrated and tired they take a shortcut that turns their hike into a nightmare that could cost them their lives. Lost, hungry and surrounded by forest untouched for millennia, they stumble across an isolated old house. Inside, they find the macabre remains of old rites and pagan sacrifices; ancient artefacts and unidentifiable bones. A place of dark ritual and home to a bestial presence that is still present in the ancient forest, and now they’re the prey. As the four friends struggle toward salvation they discover that death doesn’t come easy among these ancient trees…

Mijn mening

Toen ik de achterflap van ‘The Ritual’ zag, was ik meteen benieuwd. Hoewel ik van horror films hou, lees ik echt weinig horror boeken. Dit was ook een boek wat ik overdag heb gelezen, voor het slapen gaan was echt geen goed idee. Ik moet zeggen dat het begin op zich zo goed was. Het was creepy en Adam Nevill kan echt een onheilspellende sfeer neerzetten.

Toen kwam ik op de helft ongeveer en dan verandert er iets in het verhaal. Dat zorgde ervoor dat ik ‘m opzij heb gegooid, want ik durfde niet zo goed meer door te lezen. Ik heb ‘m echt een paar dagen laten liggen en ben toen weer begonnen. Het was minder eng dan ik verwachtte en toen volgde het einde. Man wat was ik teleurgesteld.

Het eerste deel is zo eng en de sfeer is zo goed neergezet dat je al gelijk kriebels over je hele lichaam krijgt. Maar het tweede deel is eigenlijk meer bizar en vergezocht. Het echte einde zag ik dan ook ruim van tevoren aan komen. Dat was echt zo’n teleurstelling, ik baalde er gewoon een beetje van.

Nu is ‘The Ritual’ pas verfilmd op Netflix en ik moet zeggen dat ik de film kijken ook een beetje heb uitgesteld. Misschien komend weekend, want ik heb op zich wel goede geluiden gehoord over de verfilming. Ik ben naar sommige stukken ook wel echt benieuwd hoe ze dit verfilmd hebben. Als je de film al hebt gezien, laat het me dan zeker even weten!

Eindoordeel

‘The Ritual’ van Adam Nevill is zeker geen slechte horror, maar het begin van het boek was onheilspellender en enger dan het tweede deel, waar het meer richting het bizarre ging. Het einde was dan ook best wel teleurstellend!

Specificaties

The Ritual by Adam Nevill
Published by Pan Macmillan
Genres: horror
Pages: 448
ISBN: 9781509883448

[bol_product_links block_id=”bol_5a814fd82b529_selected-products” products=”9200000080370964,1001004011653023″ name=”the ritual” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *