Wie is de Mol? 2018 aflevering 7

wie is de mol

Nou ik kan je verklappen dat ik mijn punten kwijt ben, hahahah!

De titel van de aflevering is ‘schijn werper’. Wat me gelijk opviel was dat er weer een vrouwtje aan het vegen was. Geen idee of dat iets is, maar die zagen we ook in de circusopdracht.

De groep heeft een discussie over of ze informatie met elkaar delen en hoewel de groep zegt dat niemand bondjes heeft, is dat natuurlijk niet zo.

Opdracht 1

Er is eindelijk een control room opdracht! Er zijn vijf opdrachten die vanuit de control room te zien zijn. Elke kandidaat krijgt een eigen klok die op 3 minuten staat, die moet elke keer gereset worden. In totaal hebben ze voor de vijf opdrachten 21 minuten.

Olcay gaat in de control room staat en die blijft daar eigenlijk de hele tijd. Jan en Simone vinden de opdracht waarbij lampen in een bord gedraaid moeten worden om zo de werkende lampen in de vorm van een bedrag te krijgen. Dit lukt ze niet, ook met hulp van Olcay en Ruben.

Ruben en Stine proberen de uitleg van hun opdracht te vinden, dit lukt Ruben uiteindelijk. Ze moeten het geld in buizen tellen. Voor het gemak telt Ruben de minbedragen niet mee en verspilt zo lekker veel tijd. Stine gaat het later nog een keer proberen maar lost ook de som niet op.

Simone vindt een opdracht waarbij meerdere knoppen ingedrukt moeten worden om een lamp aan te zetten. Dit doet ze met Jan en Ruben. Vanuit de control room stelt Olcay voor de groepsfoto te maken, dit lukt als Stine uiteindelijk wel in beeld komt te staan.

Jan, Simone en Ruben zorgen ervoor dat de verlengsnoeren goed uitgelegd worden en doen daarmee de lamp aan. Uiteindelijk zijn er drie van de vijf opdrachten goed uitgevoerd en haalt de groep €750 binnen.

Na de opdracht heeft Olcay een onderonsje met Ruben, omdat zij hem verdenkt. Ruben wordt daar wat ongemakkelijk van, maar probeert de verdenking te verschuiven naar Jan.

Opdracht 2

Bij deze opdracht moet er een brug geschilderd worden met behulp van de lokale bewoners. Wat mij betreft echt een van de leukste opdrachten van het seizoen, misschien wel in de historie van Wie is de Mol zelf.

Jan en Olcay nemen zoals altijd de leiding en gaan praten als brugman om mensen te halen. Stine gaat tijdens de opdracht alsnog werven, Ruben heeft moeite met de verfpotten open maken en Simone is een beetje aan het rondhuppelen.

Uiteindelijk verklaart de burgemeester dat de opdracht geslaagd is en verdienen ze €1250 voor de pot.

Opdracht 3

De groep moet op de trein. Ze gaan postpakketten sorteren in drie kleuren en er zijn op de trein ook pakketten die op stations afgeleverd worden. Voor elk pakket dat niet goed bezorgd wordt, gaat er €250 uit de pot. Als alle pakketten goed gesorteerd zijn, krijgen ze €1500 voor de pot.

Ruben stelt voor om een treintje in de trein te maken en zo alle pakketten te verdelen. Jan zit in de blauwe wagon, Olcay in de gele en Simone in de groene. Stine en Ruben staan er tussen om alles door te geven.

Het is chaos. Iedereen heeft zijn eigen systeem en daar is niet iedereen het dan ook mee eens. Jan bouwt zichzelf helemaal in, Simone vindt een doos voor een station en denkt dat het om het eindstation gaat, Olcay stelt voor om alles nog een keer door te lopen en iedereen is ervan overtuigd dat alles goed staat.

Als Art vertelt dat er twee pakketten niet juist zijn bezorgd en twee dozen niet in de juiste wagon stonden, is er verbazing alom. Stine benoemt het nog als een miraculeuze mollenstreek.

Test en executie

Ruben zit tijdens de test op Simone, maar begint toch te twijfelen. Simone heeft geen jokers meer, ondanks dat ze dat tegen de andere kandidaten heeft gezegd. Jan denkt niet dat Olcay de mol is en gaat spreiden tussen Simone en Rubben. Stine vindt dat spreiden niet meer kan en gaat vol op één mol. Olcay gaat vol op Ruben.

Tja en dan de executie. Ik zei al dat ik al mijn punten kwijt was in de app, want ik was vol op Stine gegaan. Halverwege de uitzending kreeg ik een gevoel dat Stine eruit zou gaan, maar omdat ik zo bezig was met deze blogpost, heb ik mijn punten laten staan. Ik kan nu weer vanaf het begin beginnen, want ik weet het echt niet!

Wie verdenk jij na deze uitzending?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *