Showstopper – Hayley Barker

IMG_20180207_104643_562

Een spannende YA over liefde, keuzes maken en je hart volgen in een dystopische wereld.

Synopsis

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Mijn mening

Ik kreeg dit boek als vooruitexemplaar toegestuurd en ik was spontaan verliefd op de cover. Voor ik ging lezen heb ik eigenlijk niet de synopsis gelezen, ik wist alleen dat het voor de fans van de Hunger Games zou zijn. Ik snap waar die vergelijking vandaan komt, toch vind ik ‘Showstopper’ wel ietwat realistischer, dit zou zomaar kunnen gebeuren.

Goed, over het verhaal zelf. Om eerlijk te zijn, het had wat meer tempo mogen bevatten. Ik vond dat de opbouw van het verhaal traag was, het einde had een stuk eerder kunnen plaatsvinden. Als lezer wist ik al vrij snel hoe Hoshiko en Ben bij elkaar komen in het circus, maar dat duurt tot ongeveer de helft van het boek voor mijn gevoel. Ook de ontknoping, die zeker geen volledige ontknoping is, aangezien dat dit deel 1 is, blijft maar uitgesteld worden. Als Hayley Barker dit korter had opgezet, had dit boek echt 4 sterren van me gekregen.

Nu geef ik het 3 sterren, vooral door de trage opbouw. Maar de rest was echt wel goed. De wereldopbouw is niet echt nodig, aangezien het verhaal zich in 2045 afspeelt. Het is een wereld die iets wreder is dan de huidige en dat vond ik prettig. Daarnaast vind ik de personages die Hoshiko en Ben ondersteunen zo goed uitgewerkt. Je emoties worden heen en weer geschud en ik haatte echt een aantal personages, maar viel ook als een blok voor anderen. Hayley Barker heeft dat zo goed gedaan!

En kunnen we het ook even over de vormgeving hebben? De cover is echt prachtig en dan had ik alleen nog maar een leesexemplaar. De eerste druk wordt geleverd met goudopdruk (HOLY MOLY). Daarnaast is de vormgeving binnenin ook echt prachtig, bij elke wisseling van perspectief heb je een tekening van Ben en Hoshiko. Prachtig! Echt een goede touch als extra voor dit boek en daar hou ik van.

Eindoordeel

‘Showstopper’, het eerste deel in deze serie van Hayley Barker, wordt vergeleken met the Hunger Games. Logisch, maar deze is wat minder dystopisch en misschien wel wat minder heftig. De opbouw vond ik wat traag, maar de personages maken daarin wel een hoop goed. Ik ben benieuwd wat Hayley Barker er verder van gaat maken!

Specificaties

Showstopper by Hayley Barker
Series: Showstopper #1
Published by De Fontein
Genres: Young Adult
Pages: 416
ISBN: 9789026143809

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a7ca00b03d93_selected-products” products=”9200000085930849″ name=”showstopper” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *