Wie is de Mol? 2018 aflevering 6

wie is de mol

Wat een aflevering weer! Ik vind de twist die er vanavond in zat heel tof.

De afleveringstitel is ‘verlost’.

Opdracht 1

In een vervallen hotel moet de groep deuren openen. Er zijn 50 kamers die open moeten en in sommige kamers ligt geld. De penningmeester is de enige die vrij rond mag lopen, hij moet zorgen dat de rest bevrijd wordt. Iedereen krijgt 10 sleutels en op sommige momenten hebben ze elkaar nodig om in kamers te komen.

Jan wordt als eerste bevrijd en vindt al vrijwel gelijk €100. Ruben vindt een molenvelop en vindt daarmee ook €100. Jan bevrijdt Olcay en Olcay Simone. Simone rent het hele hotel door om kamers te openen. Men lijkt Stine te vergeten in de tussentijd.

Ruben vindt een envelop waarmee hij 3 jokers kan vinden, maar heeft daarvoor Olcay nodig. Jan loopt met hem mee, maar toch vindt Ruben 2 jokers? Olcay lijkt veel geld te vinden, maar lijkt daarover te liegen. Uiteindelijk haalt de groep €500 voor de pot binnen. Olcay gaat Jan en Ruben bevoelen omdat ze weet dat er ook jokers gevonden zijn. Ruben houdt de joker (is het er nu maar 1?) in zijn hand en Olcay merkt dat niet op.

Wat na deze opdracht opvalt is dat Jan en Olcay ineens een bondje hebben, Olcay deelt dat zij liever een bondje met Jan heeft dan met Stine. Simone grijpt haar kans en sluit een bondje met Ruben, met wie zij deelt dat zij de mol is.

Opdracht 2

Art komt bij de groep aangereden in een hele oude verroeste Lada. Hij vergeet zijn handrem wat een beetje hilariteit veroorzaakt. De groep is in een klein dorpje en moet drie gezinnen verhuizen. De groep wordt verdeeld in teams: Stine en Jan; Olcay en Ruben; Simone alleen.

De spullen moeten in de lada’s geladen worden en er moet zoveel mogelijk verhuisd worden. Hoe meer spullen men vervoert, hoe meer geld ze voor de pot verdienen.

Jan start met Stine, maar zodra Stine doorheeft dat Jan het wel alleen aan kan, gaat zij snel Simone helpen. Bij het inladen lijkt Ruben niet te weten hoe het touw werkt, maar verder lijkt het best goed te gaan.

Dan komt Art weer en deelt mee dat er per extra meubelstuk nog eens €50 verdiend kan worden. Daarnaast kunnen de kandidaten ook een bewoner meenemen. Doen ze dat, kunnen ze nog €250 per bewoner verdienen.

Jan besluit de auto nog voller te laden (hoe dan?!), Simone, Stine, Ruben en Olcay gaan voor een bewoner. Ondanks dat de auto’s slecht geladen lijken te zijn, komen ze allemaal goed aan. Daardoor is er €1250 voor de pot binnen gehaald.

De groep komt bij elkaar en Simone stelt dan voor om weer van penningmeester te wisselen. De groep is het er snel mee eens, hoewel Ruben een beetje tegensputtert. Stine beslist dat het Jan wordt en daar gaat de groep zo’n beetje wel mee akkoord.

Test

En dan. BOEM. Art vertelt de groep dat ze de test moeten doen. Maar als kijker viel me gelijk op dat er geen executie zou komen. Heel raar.

Stine zet als eerste gelijk haar zwarte vrijstelling in. Jan lijkt op Ruben te zitten en zet een joker in. Ruben moet opnieuw beginnen en verdenkt Stine en Olcay. Hij zet zijn twee jokers in. Olcay zit op Simone (denk ik?). Simone zit op Ruben, maar vindt Jan en Stine ook heel verdacht en zet haar joker in.

Art komt bij de kandidaten terug en deelt mee dat de groep de kans krijgt om allemaal door te gaan.

Opdracht 3

De groep wordt naar een andere locatie gebracht, weer een oud vervallen pand. Bovenaan de trap staan twee identieke borden, 1 rode en 1 groene. Hiermee kunnen de kandidaten namen of geld wegspelen of binnenhalen. Voor het eerst bespreekt de groep een tactiek en besluiten voor namen te gaan in plaats van geld.

Ik heb geprobeerd mee te schrijven met de vragen, maar dat is niet altijd goed gelukt.

  • Ruben beantwoordt zijn eerste vraag goed en draait Jan om naar groen.
  • Simone: wat was de telefoonrekening naar Art bij de openingsopdracht? €5000. Dit beantwoord zij goed en hoeft dus geen vlak om te draaien.
  • Jan: wie is er niet van plek verwisseld bij het aanschuiven in het theater? Ruben. Jan draait Olcay om.
  • Stine: hoeveel meter zand is er weggehaald? 29,6m en dit beantwoord Stine niet goed, zij gaat voor geld.
  • Olcay beantwoordt haar vraag over welke kandidaten werden ingesloten fout.
  • Ruben: welke kandidaten hebben mingeld gepakt bij de kwestie van vertrouwen opdracht? Ruben, Stine en Simone. Hij draait zichzelf om.
  • Simone gokt na welke opdracht de pot in de plus kwam (Tijd is geld opdracht) en hoeft niks om te draaien.
  • Jan: onder welke stoelnummers waren enveloppen met geld te vinden: 1 en 8. Hij geeft het goede antwoord en draait Stine om.
  • Stine: op hoeveel stond de pot voor de opdracht met de woordzoeker? €8350 en dit is fout beantwoord. Stine gaat voor geld.
  • Olcay beantwoordt de laatste vraag fout (wat was de zin die de groep doorgaf bij de woordzoekerodpracht) en dus mag zij geen vlak omdraaien.

Dit houdt in dat alleen Simone haar scherm te zien krijgt en dit is een groen scherm. Er gaat dus niemand naar huis deze aflevering!

Poeh! Ik was heel stoer geweest en had voor de aflevering al mijn punten in de widm-app op Stine gezet, die ben ik dus niet kwijt! Maar veel wijzer ben ik eigenlijk niet geworden. Wie verdenk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *