Wie is de Mol? 2018 aflevering 5

wie is de mol

Holy moly, wat een aflevering! Ik ben zo blij dat ik net een half uur voor de test mijn punten nog heb veranderd, haha.

Art spreekt over het penningmeesterschap, Olcay beheert de pot, maar is dit een dekmantel voor de mol of heeft Olcay echt maar één doel: geld verdienen?

De afleveringstitel voor deze week is ‘zienswijzen’.

Opdracht 1

Deze opdracht speelt zich af in de piste van het circus van Tbilisi. De groep moet kaartenhuizen bouwen en kunnen daarmee €250 per kaartenhuis verdienen. Maar ze worden lekker afgeleid, want zodra ze bezig zijn, komen er clowns binnen die de groep af gaat leiden. Daarnaast krijgt de groep ook nog andere opdrachten waarbij ze nog geld kunnen verdienen.

  • Op stoelnummer 8 is €50 te vinden. Jan, Loes en Stine gaan gelijk op zoek, maar vinden dit niet.
  • Ruben en Jan spelen balletje balletje en verdienen daarmee €250.
  • De groep kan limbodansen en daarmee geld verdienen. Als ik het goed heb gezien verdienen Ruben, Loes, Jan, Olcay, Stine en Ruben geld met deze opdracht.
  • Er moeten munten gestapeld worden, maar doordat er ineens zeepsop naar beneden komt, lukt dit Ruben en Stine niet.
  • Er komen ballonnen naar beneden en in één van deze ballonnen zit €500. Loes vindt het geld.

In totaal is er €1640 verdiend. Daarna stelt Ruben in een achterafje voor om hem penningmeester te maken. Loes en Jan (denk ik?) stemmen in met dit voorstel en door de verlossende stem van Olcay wordt Ruben de nieuwe penningmeester.

Jan probeert een bondje met Ruben te sluiten, maar Ruben is daar nogal wantrouwend in. Hij gaat overleggen met Loes, met wie hij een bondje heeft en laat dit dan aan Jan weten.

Opdracht 2

En die actie van Ruben komt goed van pas: bij deze opdracht heeft de penningmeester het voor het zeggen. Er moet een soort stoelendans gedaan worden met auto’s. Elke kandidaat krijgt een envelop met daarin een beloning en wie het eerste bij Art en Ruben aankomt, daarvan wordt de beloning verdubbeld. Er kan geld of jokers verdiend worden.

Stine krijgt een envelop met niets erin, Olcay krijgt €1000, Jan 2 jokers, Simone 1 joker en Loes €500.

Ruben geeft Olcay €1000 omdat zij gek op geld is. Hij geeft Loes €500 omdat hij wil zien of Loes wel te vertrouwen is. Wat mij opviel tijdens deze opdracht dat Olcay in het begin compleet laks is, maar op een gegeven moment toch tegelijk aankomt met een aantal andere kandidaten. Daarnaast had Stine niets in haar envelop, maar eindigt toch als tweede en blijkt zij ineens fanatiek te zijn.

Uiteindelijk komt Loes als eerste aan en heeft zij, door de verdubbeling, €1000 voor de pot binnen gehaald.

Na deze opdracht hebben Loes en Ruben een gesprekje over hun bondje en dat van Jan. Wat Loes dan voorstelt is om beiden een bondje aan te gaan met Jan en dan die informatie weer te delen met elkaar.

Opdracht 3

In deze opdracht moeten de kandidaten een woordzoeker doen met een aantal Mol-woorden. Als ze na 15 minuten de juiste slotzin vormen, dan verdienen ze €1000 voor de pot. Vooraf weet je al dat deze opdracht gaat mislukken. De groep rent naar de woorden, maar Jan gaat als een gek de woorden zoeken, Olcay lijkt weer de taak van het delegeren op zich te nemen, maar vergist zich in ‘Tbilisi’ dat er uiteindelijk niet op lijkt te staan. Stine heeft moeite met verven en Jan probeert te checken of alle letters wel weggestreept zijn.

Stine ontdekt het eerste en het laatste woord en in de laatste tien seconden waarin ze de zin mogen raden gooit zij uiteindelijk een oplossing op, maar dat is niet de juiste.

De zin die ze moesten zoeken is ‘Streepte de mol de mol weg?’. De €1000 kunnen ze niet meenemen voor de pot.

Test en executie

Jan probeert nog even een bondje met Olcay te sluiten en ze besluiten samen eerlijk tegen elkaar te zijn. Tot Olcay in de biecht toegeeft dat ze helemaal niet de waarheid aan Jan zal vertellen, ‘ze komt immers niet uit Waalwijk’, zoals ze zelf zegt.

Dan volgt de test.

  • Loes zit op Olcay en Stine.
  • Simone zit op Ruben, maar verdenkt Jan ook nog.
  • Jan vindt Simone verdacht en Ruben passief.
  • Ruben baseert zijn verdenkingen voor de test op kansberekeningen en denkt dat de mol een vrouw is.
  • Stine verdenkt Loes, Jan en Ruben.

En dan de executie. Ik was tijdens de uitzending ervan overtuigd dat Stine eruit zou gaan, maar zette nog even mijn punten van Loes over naar Stine. Een klein gelukje, want Loes ging deze aflevering naar huis.

Ik zit nog steeds op Stine en hoop dat Olcay er nog lang in blijft. Wie is jouw mol?

One thought on “Wie is de Mol? 2018 aflevering 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *