Wie is de Mol? 2018 – hints en verdenkingen #4

wie is de mol

Het is alweer de vierde aflevering waarvoor ik de hints en verdenkingen heb verzameld, wat gaat het toch snel!

Loes

Als eerste de groepsfoto. Je ziet duidelijk Loes naar beneden kijken en dat is opvallend. Waarom doet ze dat? Doet ze dat om op te vallen of om een andere reden? Ik heb echt geen flauw idee.

De tweet van de Mol luidde voor de afgelopen week: ‘Niets Is Wat Het Lijkt is de Rode Draad van aflevering 4. Zal Tunnelvisie de kandidaten geld opleveren?’ Als je de woorden met hoofdletters neemt, kun je die allemaal terugleiden naar boektitels van Stine.

De opdracht waarbij de groep de vraag moest beantwoorden of zij wilden weten wie de mol was had natuurlijk een paar opvallende dingen. Er zijn verschillende theorieen over de mol. Die is voorbij gelopen bij de kandidaten, maar hebben wij die als kijker ook gezien? Als je de opdracht bekijkt, zie je verschillende verdachte types door het beeld lopen, maar die zijn bijna niet te herkennen. Daarnaast was Simone de enige die de vraag met ‘Ben jij de mol?’ beantwoordde met ‘nee’. De opdrachtstitel was ‘Niets is wat het lijkt’, zou dat naar Simone leiden?

Ook Stine was verdacht bezig in deze opdracht: zij beantwoordde de vraag ‘wil je weten wie de mol is?’ met ‘nee’. Dat is het hele doel van het spel, dus het is opvallend dat zij het niet wil weten.

Wat ook naar Stine leidt is ‘Niets is wat het lijkt’. Niets is een anagram van Stine.

Je kunt wel merken in welke tunnel ik zit, want de kleur rood was belangrijk in deze aflevering. Rood is ook de kleur van de Deense vlag – Stine is Deens.

Heb jij nog aanwijzingen gevonden naar andere mollen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *