Het meesterwerk – Geir Tangen

9789044351200

Een Scandinavische slowread met een boeiende verhaallijn.

Synopsis

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.

Mijn mening

Vandaag komt ‘Het meesterwerk’ van Geir Tangen uit en ik mocht het voor de verschijningsdatum lezen. Geir Tangen zegt zelf dat hij een ode aan de Scandinavische thriller heeft geschreven en dat klopt ook wel. Ik herkende er zeker stukken in uit de bekende thrillers, maar Geir Tangen heeft zelf ook originele elementen aan het verhaal toegevoegd.

Zoals eigenlijk elke Scandinavische thriller is ook ‘Het meesterwerk’ een echte slowread. Er zitten zeker wat spannende momenten in, maar het kabbelt allemaal wat voort. Daar moet je zeker van houden en voor in de stemming zijn. Ik vind het op zijn tijd zeker wel fijn en ook dit boek beviel me wel.

Het enige waar ik toch altijd moeite mee heb zijn de namen van de hoofdpersonen. Ik raak behoorlijk in de war van al die namen en dat zorgt dat ik er altijd even in moet komen. Maar gelukkig heeft Geir Tangen zich beperkt tot maar een aantal hoofdpersonen. Hij wisselt daarnaast de verhaallijnen af, je leest een gedeelte uit het heden en uit het verleden. In het begin weet je nog niet helemaal hoe dit zit, maar dat is voor de ontknoping van groot belang.

Die ontknoping vond ik heel tof in elkaar gezet. Zonder veel te onthullen over de uiteindelijke plot, vond ik een paar elementen heel tof. De uitwerking ervan vond ik origineel en ik had deze ook zeker niet aan zien komen. Als je dan achteraf terugkijkt op het verhaal, besef je hoe goed het in elkaar zit. Heel tof gedaan!

Eindoordeel

‘Het meesterwerk’ van Geir Tangen is niet alleen een ode aan de Scandinavische thriller, het is ook een origineel verhaal met een verrassende plot. Ondanks dat het een wat trager verhaal is, heb ik zeker van begin tot eind genoten.

Specificaties

Het meesterwerk by Geir Tangen
Translator: Hanneke Wijte
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789044351200

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a6edc2db8623_selected-products” products=”9200000083971686″ name=”het meesterwerk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *