Wie is de Mol? 2018 aflevering 4

wie is de mol

Art vertelt kort over de vorige aflevering. De mol heeft het lekker rustig met nog geen €1000 in de pot.

De afleveringstitel is ‘vooruitzicht’.

Opdracht 1

Terwijl de kandidaten aan het ontbijt zitten, belt Art. Olcay neemt de telefoon aan en hoort dat Art drie kandidaten zoekt die geen claustrofobie hebben. Emilio zegt als eerste dat hij in die groep wil, dan volgt Stine en dan Ruben. Loes protesteert en uiteindelijk ruilt zij met Ruben.

De vier overige kandidaten moeten op zoek naar de drie kandidaten die in een tunnel zitten. Hier hebben ze drie kwartier voor en als het lukt verdienen ze €1500 voor de pot. De drie in de tunnels hebben een aantal aanwijzingen waardoor ze de groep naar hun kunnen leiden. Dit doen ze onder de grond en er moet er één half boven de grond komen om te gaan bellen, terwijl de rest ondergronds blijft om de aanwijzingen aan elkaar door te geven.

Zoals altijd is het chaos. Stine moet met Jan bellen om de aanwijzingen door te geven, maar Stine is lekker filosofisch en vaag bezig, waardoor er een vertraagde reactie ontstaat. Desondanks lijken Stine en Jan wel goed te communiceren. Ook Emilio en Loes lijken goed te communiceren en de verwarring zit meer in de groep bovengronds.

Het is niet duidelijk welke kant ze op moeten en gaan dan ook verschillende kanten op. Na 13 minuten zijn ze nog steeds niet bij de eerste aanwijzing. Dan lijkt er een beetje vaart in te zetten, maar met nog vijf minuten op de timer moet de groep nog drie aanwijzingen vinden. Er schijnt wat miscommunicatie te zijn, ze moeten op zoek naar een plakkaat met een hoofd erop, maar Ruben denkt dat ze een beeld zoeken en Olcay wijst de groep op een glazen plaat.

De gesprekken die de kandidaten die bondjes hebben voeren, zijn heel vaag. Ruben liegt duidelijk tegen Loes en dat voelt ongemakkelijk aan.

Opdracht 2

De groep krijgt gewetensvragen over ‘Wie is de Mol?’ en de groep. Gaan ze voor het geld of niet?

De vragen zijn onder andere: ‘Wil je nu al weten wie de mol is’, ‘ben je bereid om een van je medekandidaten weg te spelen’ en ‘kies je voor 5000 euro voor de pot of een groepsvrijstelling’. De meningen wisselen en het is niet altijd duidelijk wie waarvoor kiest.

Emilio kiest voor €5000, net als Loes. Stine kiest voor de groepsvrijstelling, net als Simone. Van de rest weten we niet wat ze gekozen hebben.

Dan komt Art weer terug en vertelt hij doodleuk dat het niet alleen om de vragen ging, maar dat er nog iets bijzonders was. De Mol is namelijk bij iedereen langsgelopen. De groep is compleet van slag en ook ik vond het een toffe ontwikkeling. Je zag namelijk een flink aantal mensen tijdens deze opdracht, die in het park rondliepen en zaten. Dat viel me op tijdens het kijken en ik ben dan ook benieuwd of wij als kijker ook de mol hebben gezien.

Opdracht 3

De groep krijgt zeven enveloppen en die enveloppen moeten van het ene gebouw naar het andere vervoert worden. Iedereen moet een envelop kiezen én naar de overkant abseilen.

Jan gaat als eerste en doet heel stoer, maar blijkt het toch wel eng te vinden. Dan gaat Emilio en daarna Olcay. Ruben gaat dan, staat al helemaal klaar en besluit dan toch niet te gaan. Doordat Ruben weigert te gaan, kiest Stine er ook voor niet te gaan. Loes en Simone gaan ook, hoewel Simone zich ongeveer de hele weg nog vooruit moet trekken.

Toch opent Art de envelop waar €5000 in zit en eindigt de aflevering met €5810 in de pot! Eindelijk wat geld.

Test

De groep gaat weer een test doen. Olcay zit op drie kandidaten, Ruben op twee, net als Simone. Jan gaat voor de veiligheid en zet zijn vrijstelling in. Stine zit heel erg op Emilio, net als Loes. Emilio zegt te gaan spreiden op vier kandidaten.

Executie

Dan volgt de executie. Stine heeft haar zwarte vrijstelling niet ingezet en dus is Jan door naar de volgende aflevering.

En dan. Helaas is mijn mol eruit. Emilio, op wie ik de afgelopen weken een kleine crush heb ontwikkeld en die ik zo onwijs leuk vond. Wat balen zeg! En nu moet ik helemaal opnieuw gaan beginnen qua mol.

Heb je nog hints of aanwijzingen gezien? Laat het achter in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *