Eens gegeven – Charlotte de Monchy

IMG_20180119_095151_562

Een fijne chicklit met leuke personages en een originele verhaallijn.

Synopsis

In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Mijn mening

Ik ben gek op thrillers en soms ingewikkelde verhalen, maar af en toe is het ook fijn om een chicklit te lezen. Een fijn liefdesverhaal waarin je je helemaal kunt onderdompelen. ‘Eens gegeven’ is zo’n fijne chicklit. Het is zeker geen boek dat je vaker zult lezen, maar toch vond ik het verhaal origineel.

De insteek van Feline die een schilderij krijgt met een gigantische waarde en besluit dat niet aan de oorspronkelijke eigenaar te vertellen, is een invalshoek die ik niet bedacht had. Hoewel ik me op sommige momenten een beetje ergerde aan Feline’s gedrag tegenover Teun, stoorde me dat niet heel erg. De overige personages en dan voornamelijk de huisgenoten van Feline, zijn zo leuk dat ik daar misschien nog wel meer over zou willen lezen.

Er zit voldoende humor in, ik weet zeker dat je tijdens het lezen echt met een glimlach op je gezicht zal zitten, maar het heeft ook genoeg diepgang om het verhaal boeiend te maken. Ik heb voornamelijk moeten lachen om Splash out, maar daar zal ik verder niets over verklappen, daarvoor moet je het boek gewoon gaan lezen!

Al met al heb ik zeker van ‘Eens gegeven’ genoten en aangezien ik ‘Enkeltje Ierland’, het vorige boek van Charlotte de Monchy als eboek heb, zal ik die zeker ook gaan lezen. Charlotte de Monchy heeft een fijne schrijfstijl waar ik zeker van gecharmeerd ben.

Eindoordeel

‘Eens gegeven’ van Charlotte de Monchy is een fijne chicklit met een wat onverwachte invalshoek. De overige personages zijn heel leuk en die combi maakt dat het een heerlijk boek is.

Specificaties

Eens gegeven by Charlotte de Monchy
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 336
ISBN: 9789022580561

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a678bf70638a_selected-products” products=”9200000079290643,9200000079410620″ name=”eens gegeven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *