Genuine Fraud – E. Lockhart

9200000074704479

Een bizar boek met een heel abrupt einde. Een echt ‘WTF’-boek.

Synopsis

Imogen is a runaway heiress, an orphan, a cook, and a cheat.
Jule is a fighter, a social chameleon, and an athlete.
An intense friendship. A disappearance. A murder, or maybe two.
A bad romance, or maybe three.
Blunt objects, disguises, blood, and chocolate. The American dream, superheroes, spies, and villains.
A girl who refuses to give people what they want from her.
A girl who refuses to be the person she once was.

Mijn mening

Ik las dit boek via Netgalley, vooral omdat ik na ‘We were liars’ benieuwd was waar E. Lockhart nu mee zou komen. En poeh, het is me een boek! Ik las het vrij snel uit, het leest makkelijk weg en het intrigeert vanaf het begin. Wat is er met Jule en Imogen gebeurd en wat is het complete verhaal van Jule, dat zijn de vragen die mij bezig hielden.

Nou, ik kan je alvast verklappen dat je dat niet te weten komt. ‘Genuine fraud’ eindigde zo bizar abrupt dat ik echt nog gecheckt heb of ik wel het complete boek had. Daarnaast lees je het verhaal van Jule en Imogen eigenlijk achterstevoren, je begint bij het heden en E. Lockhart laat je steeds een paar weken of dagen terug gaan in de tijd. Dat maakt het zeker even verwarrend in het begin, maar op een gegeven moment raak je daar wel aan gewend.

Het feit dat het verhaal van Jule niet helemaal verteld wordt, was misschien wel mijn grootste irritatie. Op Goodreads las ik dat mensen het vergeleken met een slap aftreksel van ‘The talented Mr Ripley’ en dat is het misschien ook wel. De vergelijking snap ik zeker, maar of het nou echt een slap aftreksel was, dat weet ik niet echt.

Opnieuw heeft E. Lockhart een boek geschreven waarbij je constant compleet in de war bent én wat zeker nog blijft hangen. Of ik dat positieve punten vind, weet ik niet, maar ik vind het op zich wel een prestatie. Ik zal zeker een volgend boek van E. Lockhart oppakken, gewoon omdat ik de boeken zeker wel bijzonder vind.

Eindoordeel

Een echt eindoordeel kan ik er, een week na het lezen van dit boek, nog niet over geven. Het is vooral één grote mindfuck en dat vind ik bijzonder. Of ik het goed vind, of slecht, daar ben ik nog steeds niet over uit!

Specificaties

Genuine fraud by E. Lockhart
Published by Delacorte Press
Genres: Young Adult
Pages: 264
ISBN: 9781524770679

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a65e75ee2bae_selected-products” products=”9200000074704479,9200000073699813″ name=”Genuine fraud” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *