Wie is de Mol? 2018 aflevering 3

wie is de mol

Het was weer een enerverende aflevering en voor mezelf kon ik wel wat mensen afstrepen na het zien van deze aflevering.

De titel van deze aflevering van ‘Wie is de Mol?’ is ‘kreupelstraat’.

Het is begonnen, de discussie over wie penningmeester moet worden. Er wordt ‘unaniem’ besloten dat Olcay het geld zal beheren, ondanks de protesten van Stine.

Opdracht 1

De eerste opdracht en dat is een race-opdracht. Er zijn vijf auto’s waar de groep 15 minuten per auto in moeten rijden. De auto’s die na 15 minuten terug bij het begin komen, kunnen geld voor de pot binnenhalen.

Olcay neemt de leiding bij deze opdracht en ze spreken vrij snel af dat er elke minuut om de minuut een auto zal gaan starten. Jan en Stine trekken zich daar niks van aan en gaan gelijk achter Olcay en Bella aan. Olcay wilde wel in de auto met het hoogste bedrag en zorgt er uiteindelijk voor dat ze de finish niet haalt.

Toch lijkt de opdracht wel redelijk te gaan, behalve het feit dat de auto’s de hele tijd lijken af te slaan. Ruben rijdt zichzelf vrij snel klem, gelukkig was dat maar een auto met €50 erop. De rest van de groep heeft problemen met auto’s, met als hoogtepunt de auto van Jan en Stine, die Jan gaat duwen. Maar ze halen toch de finish en halen daarmee de verdubbelaar binnen. Loes en Emilio halen €250 binnen en Simone €200. De groep eindigt met €900 en eindigt de pot op €260 in de plus!

Opdracht 2

Art probeert de tweede opdracht uit te leggen, maar het is zoals altijd weer een raadsel, want ik snapte er weer geen hol van. Gelukkig werd het me tijdens het spel wel duidelijk.

Het gaat vooral om vertrouwen en als de kandidaten langs de palen gaan lopen, vakjes openen en dat delen met hun mede-kandidaten, kom je wel een hoop te weten van de kandidaten. Wie liegt en wie niet.

Emilio besluit zijn route niet te delen, wat een heel opvallende set is in dit spel. Ruben lijkt de waarheid te vertellen aan Emilio, maar zij besluiten de andere kandidaten te adviseren naar het eerste en derde doosje te gaan van de route van Emilio. Loes en Bella delen hun informatie wel en volgen ook de route van Emilio.

Simone en Jan delen met elkaar de juiste informatie, maar delen dit niet met Stine en Olcay. Jan denkt dat Stine en Olcay liegen en dan pakt Jan uiteindelijk de groene vrijstelling.
Maar, Stine en Olcay kiezen zelf hun vakjes en dat zorgt er uiteindelijk voor dat Olcay een zwarte vrijstelling te pakken heeft.

Er is geen geld verdiend in deze opdracht – er is een totaal van -€2000 gepakt en +€750. Er zit aan het eind van de tweede opdracht dus -€990 in de pot.

Maar het meest opvallende van deze opdracht was het feit dat Olcay de zwarte vrijstelling aan Stine geeft. Olcay wil meer vertrouwen kweken en vindt dat Stine het goed gedaan heeft. Bizar!

Opdracht 3

Art is op zoek naar vier dappere kandidaten met een goed geheugen en vier kandidaten met organisatie- en communicatietalent.
Jan, Bella, Olcay en Simone steken gelijk hun vinger op. Loes merkt op dat ze heel graag wil ruilen en Olcay geeft haar plek gelijk op.

De vier dappere kandidaten gaan parasailen (denk ik?) en moeten een Molcast luisteren over Georgie. De organisatietalenten moeten een aantal vragen beantwoord zien te krijgen over deze Molcast. Dat is even lastig, want de portofoons lijken niet te werken, maar op een gegeven moment zit de vaart erin en beantwoordt de groep toch een flink aantal vragen, 18 maar liefst. Ze verdienen daarmee €1800 en komt de pot uiteindelijk op €810.

Stine zet haar zwarte vrijstelling niet in, maar zet deze aflevering een joker in, net als Emilio en Simone. Bella zet verrassend genoeg haar joker niet in en dat komt haar duur te staan. Jan zet zijn vrijstelling niet in omdat hij bang is dat Olcay haar zwarte vrijstelling in gaat zetten.

Wie op wie stemt is niet helemaal duidelijk, Ruben zit op Simone. Simone zit op Ruben, Jan en Stine. Emilio zit op Loes, en Loes zit op Emilio. Olcay heeft toch maar een ‘molboekje’ gemaakt met een paar losse velletjes en stemt op Ruben.

Tja en dan de eerste echte executie van dit seizoen en toch had ik het wel een beetje aan zien komen: Bella gaat naar huis.

Het was weer echt een leuke aflevering! Wie verdenk jij als mol?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *