Nooit te druk – Tony Crabbe

9200000051780905

Nooit meer te druk is een boek gevuld met onderzoeken, tips en opdrachten om het minder druk te krijgen.

Synopsis

Onze inbox en to-dolijst puilen uit, veel mensen verwachten iets van ons en burn-out is de grootste bedreiging op de werkvloer. Maar Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategie├źn voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.

Mijn mening

Als eerste moet ik zeggen dat ik het zeker niet zo druk heb als de voorbeelden die Tony Crabbe in zijn boeken noemt. Toch vind ik dat je altijd wel iets uit zo’n boek kan halen, hoe druk of niet druk je bent.

Daarom is ‘Nooit meer te druk’ misschien niet geheel op mij van toepassing en heb ik er (nog) niet veel van geleerd. Er zitten zeker wel tips en opdrachten in waar ik wel wat mee kan. Maar het veranderen van je werk lukt niet altijd op de manier die Tony Crabbe stelt. Je hebt ook te maken met collega’s, je leidinggevende en de manier waarop er in het bedrijf gewerkt wordt. Als je daar heel heftig tegenin gaat, zoals hij op sommige momenten stelt, wordt dat niet altijd gewaardeerd.

Toch heeft Tony Crabbe zeker wel gelijk. Ouders met kinderen en een fulltime baan kunnen hier denk ik wel wat uit halen en ook werknemers met een hogere functie zouden hier wat van kunnen leren. Vooral het punt over de onwijze hoeveelheid e-mails en vergaderingen is, denk ik, voor veel mensen heel herkenbaar. Ik als oproepkracht herken daar zelfs wat in. Op sommige dagen ontploft mijn mailbox ook en dat voelt gelijk als een hele hoop druk, terwijl ik er niet altijd iets mee kan of hoef.

Het leren ‘nee’ zeggen en bijvoorbeeld je e-mails op vaste tijden op de dag checken is iets waar ik zeker wat mee kan. De grote hoeveelheid onderzoeken die Tony Crabbe in ‘Nooit meer te druk’ aanhaalt, was voor mij teveel. Ik merkte, zeker aan het eind van het boek, dat ik ze regelmatig oversloeg of maar oppervlakkig las. Dat had wat mij betreft zeker een stuk minder gemogen. Tony Crabbe herhaalde vaak informatie en daardoor voelde het soms als een beetje saai bijna. Jammer, want misschien met meer handvaten en opdrachten zou dit boek meer tot leven komen voor mij.

Eindoordeel

‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe is niet helemaal op mij van toepassing, toch heb ik er zeker wat uit gehaald waar ik wat mee kan. Met tips en opdrachten wordt het boek toepasbaar in je eigen leven, hoewel de hoeveelheid onderzoeken mij soms wat te saai werd.

Specificaties

Nooit meer te druk by Tony Crabbe
Translator: Wilma Paalman, Marthe C. Philipse
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Psychologie
Pages: 384
ISBN: 9789024572687

[bol_product_links block_id=”bol_5a5f26001b5f4_selected-products” products=”9200000051780905,9200000051789814″ name=”nooit meer te druk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *