Cress – Marissa Meyer (Lunar Chronicles #3)

9789020678925

Cress is een prima derde deel in de Lunar Chronicles, ondanks wat irritaties zit er ook een onthulling in die zorgt dat ik verder wil in deze serie.

Synopsis

Cress zit al zeven jaar opgesloten in een satelliet met alleen haar netschermen als gezelschap. Ze wordt gedwongen voor koningin Levana te werken, maar haar loyaliteit ligt ergens anders…
Cinder, kapitein Thorne, Scarlet en Wolf zijn ondertussen op de vlucht. Ze zullen een plan moeten bedenken om te voorkomen dat koningin Levana ook op Aarde de macht overneemt. Kan Cress hen daar misschien bij helpen?

Als de poging om Cress te redden niet zo loopt als gepland, valt de groep uiteen. Cress is eindelijk vrij, maar betaalt daarvoor een hoge prijs. Ondertussen is koningin Levana vastbesloten niets of niemand tussen haar geplande huwelijk met keizer Kai te laten komen – zeker geen ontsnapt cyborgmeisje.

Cress, Scarlet en Cinder hadden misschien niet gedacht dat ze ooit de wereld zouden moeten redden, maar het lot van de Aarde ligt nu toch echt in hun handen.

Mijn mening

Cress is het derde deel in de Lunar Chronicles-serie en het deel waarin de personages bij elkaar komen én er een nieuw personage geintroduceerd wordt. Cress vind ik een heel tof personage en de relatie die ze langzamerhand ontwikkeld met Thorne vind ik misschien wel leuker. Het is een relatie die schattig is, maar ook ontroerend en soms zelfs grappig.

Het verhaal van de Lunar Chronicles is heel tof, maar ik ergerde me wel een beetje aan het feit dat de groep elke keer in de problemen komt en dan weer wist te ontsnappen. Dat vond ik op een gegeven moment wel een beetje vervelend worden.

De onthulling die de dokter doet vond ik erg verrassend (zonder iets te verklappen) en ik ben benieuwd hoe Marissa Meyer dat gaat uitwerken in de volgende delen. Dat is zeker een reden om verder te gaan lezen in deze serie.

Ondanks dat er stukjes waren die me irriteerde tijdens het lezen, vond ik het verhaal over het algemeen wel heel tof en ik ga ook zeker verder in deze serie.

Eindoordeel

‘Cress’ is een deel wat ik misschien iets minder is, maar er zitten zeker wel onthullingen in waardoor je verder wilt lezen in deze serie. Marissa Meyer heeft een prima derde deel van de Lunar Chronicles geschreven, ik ben benieuwd naar het volgende deel!

Specificaties

Cress by Marissa Meyer
Translator: Sandra Hessels
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 500
ISBN: 9789020678925

[bol_product_links block_id=”bol_5a5baa1dcc7fe_selected-products” products=”9200000072171744,9200000076237958″ name=”cress” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *