Wie is de Mol? 2018 – hints en verdenkingen #1

wie is de mol

Het is een dag voor de tweede aflevering van ‘Wie is de Mol?’ 2018 en vandaag deel ik mijn hints en verdenkingen na het zien van de eerste aflevering.

Niet alleen mijn verdenkingen, de eerste hint komt namelijk van mijn dude. Hij zag het intro en is ervan overtuigd dat Jan de Mol is. Waarom? Omdat Jan een groen bordje boven zijn hoofd heeft.

WIDM

Jan is voor mij overigens ook een van mijn hoofdverdachten, voornamelijk door het feit dat hij een M tekent terwijl hij boog probeert uit te beelden.

De titel van aflevering 1 is ‘Een verhaal apart’. Dit was opmerkelijk getypt, want er zit een spatie tussen de twee e’s en de n, het wordt namelijk als ‘Ee n verhaal apart’ op het scherm gezet. In WIDM is dit natuurlijk geen spelfout, maar een hint. Er zijn verschillende theorieen: namelijk de titel zelf kan leiden naar een boek van Simone De Beauvoir, naar wie Simone Weimans is vernoemd. Dat houdt voor mij overigens nog niet in dat zij de Mol is, zoals zovelen denken, de titels van de afleveringen kunnen natuurlijk ook naar de winnaar leiden. De twee e’s die apart zijn geschreven kunnen ook een hint zijn naar de achternaam van Jan: Versteegh.

Het meest opmerkelijke aan aflevering 1 was wel de test. Normaal gesproken hoor je Art het volgende zeggen: ‘Tijd voor de test. 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet, ligt uit het spel. Behalve de Mol.. die hoeft nooit naar huis.’
Bij deze test zei hij dat laatste niet. Houdt dat dan in dat de Mol de test niet gemaakt heeft?

In het Dagboek van de Mol verwijst de Mol naar de tv die aanstaat op de hotelkamer en vindt dat ‘merkwaardig’. Dat vind ik dan weer gek, want ik neem aan dat de Mol van alles op de hoogte is. Zou dat dan inhouden dat je iets uit die tv-programma’s zou moeten kunnen halen?

Het rode scherm van Ron. Daar ben ik nog niet van overtuigd. Ik denk namelijk dat het niet een echt rood scherm is, aangezien Ron geen afscheidspraatje met Art heeft gehouden. Nou is dat op zich niet zo gek, aangezien Art zich al in Tblisi bevond, tenminste dat denken wij. Maar ik vind het afscheid van Ron niet natuurlijk aanvoelen voor het programma. Zou Ron dan toch terugkomen?

Overigens vond ik vooral Olcay te veel kandidaat, zij was de enige die ontdekte dat er aanwijzingen stonden op de achterkant van de kaarten.

Zo, dat waren de zaken die mij waren opgevallen in de eerste aflevering. Nog niet zo heel veel, maar meestal begint het pas echt na aflevering 3 of 4.

Wie verdenk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *