Mijn zus – Michelle Adams

Mijn zus

De onderhuidse spanning en fijne schrijfstijl maken goed wat het verhaal mist.

Synopsis

Irini is een jonge anesthesist met een bewogen jeugd. Vlak voor haar vierde verjaardag is ze door haar ouders weggegeven aan een tante. Het hoe en waarom van de keuze haar te verstoten en haar zus te houden, heeft ze nooit begrepen. Haar oudere zus Elle neemt gedurende de jaren af en toe contact met haar op, maar altijd loopt dat noodlottig af. Wanneer Elle haar laat weten dat hun moeder is overleden, stemt Irini ermee in om naar huis te komen. Daar realiseert ze zich al snel dat het verleden van haar familie complexer is dan ze ooit had kunnen bedenken. Niet in de laatste plaats omdat ze achter de werkelijke drijfveer van haar ouders komt. Elle speelt ondertussen een sinister spel, waardoor Irini nu pas écht in de problemen komt…

Mijn mening

Vanaf de eerste bladzijde zit er in ‘Mijn zus’ van Michelle Adams een onderhuidse spanning, die ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen. Toch is er iets wat me heel erg irriteerde tijdens het lezen en dat is hoe makkelijk Irini door haar zus Elle en haar vriend Antonio beinvloed kan worden. Irini laat zich makkelijk overhalen, waait met alle winden mee en lijkt niet makkelijk voor zichzelf op te komen.

Als ik dan naar Elle kijk als persoon, dan is het makkelijk om misbruik te maken van Irini en hoewel het verhaal flink wat draaien neemt, irriteerde me dat behoorlijk. Dat voelt ook aan als een makkelijke keuze in een thriller. Dat zorgt ervoor dat het verhaal over het algemeen mij teleurstelde. De ontknoping voelde onbevredigend, omdat het verhaal toch niet helemaal afgesloten is. De laatste gebeurtenis in het leven van Irini vond ik ook gek (zonder te veel te verklappen) en behoorlijk snel gaan naar mijn mening.

‘Mijn zus’ is dan wel een origineel verhaal, maar miste voor mij behoorlijk wat in de uitwerking. Als Michelle Adams zich niet had laten verleiden om de makkelijkere weg te kiezen in de verhaallijnen, had het wat mij betreft beter uitgekomen. Jammer, want haar schrijfstijl is zeker heel fijn en de onderhuidse spanning geeft zij op elke bladzij heel duidelijk weer. Ik ben dan ook zeker benieuwd wat zij in de toekomst gaat schrijven!

Eindoordeel

Michelle Adams debuteert met ‘Mijn zus’ in de thrillerwereld. Hoewel het verhaal origineel is, miste ik wat in de uitwerking. De ontknoping was onbevredigend, maar haar fijne schrijfstijl maakt een hoop goed.

Specificaties

Mijn zus by Michelle Adams
Translator: Noor Koch
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789026140518

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4b562777cf3_selected-products” products=”9200000079503511,9200000079457194″ name=”mijn zus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *