De stenen engel – David Hewson (Amsterdam #4)

De stenen engel

Wat een thriller! Eentje die je niet loslaat tot je het uit hebt.

Synopsis

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

Mijn mening

‘De stenen engel’ is het vierde deel in de Amsterdam-serie van David Hewson. Ondanks dat dit het vierde deel is, kun je ze heel goed apart van elkaar lezen. Ik heb de eerste drie delen niet gelezen en ik had niet het gevoel dat ik iets had gemist.

Maar goed, het verhaal. WOW! Het is zo goed in elkaar gezet. Vanaf het begin heb je niet door dat dit verhaal geschreven is door iemand die niet in Amsterdam is opgegroeid. Het voelt heel natuurlijk en ook de personages voelen authentiek Hollands aan, als dat al mogelijk is.

Ik zat eigenlijk gelijk in het verhaal en wilde alleen maar doorlezen. Ik wilde weten die de Schone Slaapstermoordenaar was en de ontknoping die daarbij hoort had ik van geen kilometers aan zien komen. David Hewson heeft dit zo tof in elkaar gezet en alle personages hebben hun duidelijke rol in het geheel, maar dat heb je pas achteraf in de gaten.

Na het lezen van ‘De stenen engel’ wilde ik alleen maar meer van dit verhaal en heb ik dus gelijk de drie voorgaande delen gereserveerd bij de bibliotheek. Ik kan nu al niet wachten!

Eindoordeel

Wat een geweldig boek is ‘De stenen engel’ van David Hewson. Een echte Amsterdamse thriller geschreven door een Brit. Retespannend en verslavend!

Specificaties

De stenen engel by David Hewson
Translator: Gert van Santen
Series: Amsterdam #4
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789022575857

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4a923693c2b_selected-products” products=”9200000079290700″ name=”de stenen engel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *