Spiegel – Cara Delevingne

Spiegel

Spiegel is een verhaal zonder diepte, maar met een vrij verrassend einde.

Synopsis

De zestienjarige Red, Leo, Rose en Naomi horen er niet echt bij op school. Het leven is niet bepaald gemakkelijk voor hen, maar de muziek brengt hen samen, en ze hebben hoge verwachtingen van hun band, Mirror, Mirror. Tenminste, tot Naomi bewusteloos uit de Theems wordt gehaald en in coma in het ziekenhuis terechtkomt.

De politie doet het af als een mislukte zelfmoord, maar is dat wel zo? Terwijl Naomi in coma ligt, probeert Red achter de waarheid te komen. Een zoektocht die Reds hele wereld op zijn kop zet en een aantal duistere geheimen aan het licht brengt. Hoe goed kennen ze Naomi eigenlijk – en elkaar?

Niets zal ooit meer zo zijn als het was, want een versplinterde spiegel kan nooit meer worden gemaakt.

Mijn mening

Als een beroemdheid een boek schrijft, schept dat verwachtingen. Dit boek is samen geschreven met een ervaren schrijver en dat schept nog hogere verwachtingen. Helaas maken beiden die verwachtingen niet waar. In ‘Spiegel’ van Cara Delevingne miste ik vooral diepte.

De diepte die ik miste had vooral betrekking op het verhaal. Hoewel het einde dan wel verrassend was, vond ik het verhaal behoorlijk standaard. De personages bleven vlak en maakten dan wel veranderingen en groei door, maar die waren vooral stereotype groei. Er zat weinig verrassends in de verhaallijn en de ontwikkeling van de personages en wat mij betreft had Cara Delevingne het boek voor de helft mogen inkorten. Het voelde op momenten langdradig en ik had dan ook best moeite hier doorheen te komen.

En dan vraag je je af waarom ik het toch nog drie sterren heb gegeven, wat ik me heel goed kan voorstellen. De twee sterren gaf ik oorspronkelijk omdat ik het op zich een prima boek vind, maar ik miste de verrassende elementen en had wel iets meer pit verwacht. Het einde was wel redelijk verrassend en dat was voor mij wel een extra ster waard. Als Cara Delevingne hier wat meer op had doorgebouwd gedurende het verhaal, was het echt een beter boek geworden. Jammer!

Eindoordeel

Nee, ‘Spiegel’ van Cara Delevingne was niet mijn boek. Ik vond het niet origineel, soms langdradig en vooral vlak. Het einde kwam dan wel als een verrassing, dat maakte het dan wel een beetje goed.

Specificaties

Spiegel by Cara Delevingne, Rowan Coleman
Translator: Erica Disco
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Roman
Pages: 352
ISBN: 9789402700299

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4a84e9583fb_selected-products” products=”9200000079579195,9200000079705995″ name=”spiegel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *