Wie is de Mol? 2018 aflevering 1

wie is de mol

Het was de meest chaotische aflevering OOIT (niet alleen op tv zelf, maar ook hier bij mij thuis), dus hier volgt mijn poging tot orde in de chaos scheppen.

De verschillende tv-programma’s en verschillende gangen in hotels en dat blijkt achteraf een aanwijzing te zijn voor het verloop van de aflevering.

De opdracht

De groep is in verschillende teams verdeeld: Jan en Jean-Marc, Stine en Emilio, Ron en Loes, Olcay en Ruben en als laatste Bella en Simone. Ieder team zit op een hotelkamer waar een foto ligt van een locatie. Art vertelt op de tv dat ze naar die locatie moeten. Daar liggen aanwijzingen om een kluis te vinden. Op twee andere locaties ligt geld en jokers. Als het een team niet lukt om de kluis te vinden in die twee uur, volgt voor dat team een test en eventueel een executie.

De groepen vinden allemaal de locatie van de foto. Bij verschillende teams is verwarring, ze missen de locatie of de enveloppen. Jean-Marc doet een opvallende uitspraak: hij weet niet hoe een smartphone werkt. Olcay vindt al snel de aanwijzingen die achterop de profielen staat, wat heel belangrijk is voor de opdracht.

De teams bellen elkaar en als Ron voorstelt om elkaar te ontmoeten stelt iemand de vraag waar de andere teams zitten. Dan komt de WTF van de uitzending: de teams blijken niet in dezelfde stad te zitten, zelfs niet eens in hetzelfde land. Als dat uitkomt, begint de aflevering echt.

Ik ben zo van slag dat ik niet eens naar de leader heb gekeken. Wel heb ik de titel van de aflevering gezien: ‘Een verhaal apart’.

Jan en Jean-Marc zitten in Oekraine, Loes en Ron zitten in Rusland, Bella en Simone zitten in Armenie, Emilio en Stine zitten in Azerbedjan, Olcay en Ruben zitten in Kazachstan. Ze moeten uiteindelijk dus in Tbilisi, Georgie terechtkomen.

Het volgende viel me op tijdens de uitzending:

  • Jean-Marc komt er vrij snel achter dat de volgende locatie Georgie is, maar die link niet legt naar het wachtwoord van de kluis.
  • Olcay en Ruben vinden hun eerste locatie, daar ligt €2000, maar omdat ze Art bellen, kost ze dit €1000.
  • Bella en Simone ontdekken ook dat het Georgie is en Bella stelt dan snel voor dat dat het wachtwoord is voor de kluis.
  • Emilio vindt twee jokers en deelt ze gelijk met Stine, maar heeft er later wel spijt van.
  • Ron en Loes kijken eerst over de envelop heen, maar vinden uiteindelijk toch €2000. Maar als ze de kluis niet vinden, komt dit geld niet in de pot.
  • Emilio en Stine kunnen de locatie van de kluis niet vinden en besluiten Art te bellen, dit kost €1000.
  • Simone ontdekt dat er op de dossiermap niet ‘WIDM 18’staat, maar ‘WID M18’ en haalt hier gelijk uit dat de locatie van de kluis in M18 moet liggen.
  • Bella vindt twee jokers en deelt ze gelijk met Simone.

De volgende teams ontdekken de kluis en zijn door: Bella en Simone, Emilio en Stine en Olcay en Ruben. Dan volgt voor Jean-Marc, Jan, Ron en Loes de test en executie. Ron moet helaas ‘Wie is de Mol?’ 2018 verlaten.

De zes deelnemers die gelijk doorgaan ontmoeten Art in Tbilisi. Art vertelt ze dat de pot uitgekomen is op -€3000 door alle telefoontjes. En dat was de eerste aflevering van ‘Wie is de Mol?’ 2018.

Wat een uitzending! Ik hoop dat ik een beetje orde in de chaos heb kunnen scheppen. Vrijdag volgt mijn hints en tips blogpost, dus als je nog tips hebt, laat ze achter in de comments hieronder, dan neem ik ze mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *