Plannen voor 2018

IMG_20180101_144658_854

Voor 2018 heb ik een aantal grote, maar ook kleine doelen voor mezelf opgesteld. Ik deel ze niet allemaal (sommigen zijn privé), maar vandaag vertel ik je er een aantal.

Leesdoelen

Ik heb voor dit jaar wel een leesdoel opgesteld: ik wil 150 boeken lezen. Ik heb de afgelopen drie jaar gemiddeld 190 boeken gelezen, dus ik verwacht de 150 wel te kunnen halen.

Daarnaast wil ik, net als voorgaande jaren, ook minder boeken kopen. Ik was het leesplezier een beetje kwijt, niet alleen door de mega TBR die me maar bleef aanstaren, maar ook door de grote hoeveelheid recensie-exemplaren die op me lagen te wachten. Ik voelde een hele hoop druk en dat wil ik niet.

Per vijf gelezen boeken van mijn TBR mag (mag, dat hoeft niet!) ik één nieuw boek kopen. Inmiddels heb ik er al 12 van mijn stapel gelezen en heb ik nog geen boeken gekocht. Dat vind ik best een prestatie.

Gezondheid

Dit staat vrij hoog bovenaan mijn lijstje. Dit jaar wordt het jaar dat ik mijn streefgewicht haal en dat ik ga proberen in ieder geval 5 dagen in de week 45 minuten te bewegen.

Daarnaast moet ik weer terug naar het dagmenu wat ik van mijn dietiste heb gekregen, dit heb ik zeker sinds de operatie niet echt meer gevolgd.

Carriere

Ik wil in 2018 meer vastigheid en regelmaat. Daar ben ik hard voor aan het werken, maar heb ik niet geheel zelf in de hand. Hopelijk kan ik dit beter oppakken.

More Delight

Na mijn leespauze ben ik tot het inzicht gekomen dat ik drie recensies per week genoeg vind om te schrijven. Dat kan ik in de loop der tijd natuurlijk nog veranderen, maar voorlopig hou ik het daar even op. Daarnaast wil ik meer met fotografie doen, meer persoonlijke blogs schrijven én meer lifestyle blogs gaan schrijven. Een hoop plannen dus!

Wat zijn jouw doelen en plannen voor 2018?

One thought on “Plannen voor 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *