Jane voor iedereen – Anke Werker en Sanne van der Bruggen

Jane voor iedereen 1

Jane Austen voor iedereen is een prachtig geillustreerd boek voor alle Jane Austen fans.

Synopsis

In juli 2017 was het precies 200 jaar geleden dat Jane Austen stierf, maar: ze is nog springlevend. Jane Austen heeft fanclubs, een museum en zelfs een eigen festival, eens in de paar jaar wordt een van haar romans verfilmd en als zij nu nog had geleefd was ze rijk geweest van alle merchandise rondom haar naam. Van pleisters tot gympen: je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een product waar Jane Austen op te vinden is. Maar wie wás deze Engelse schrijfster eigenlijk? En waarom spreken Pride and Prejudice en haar andere boeken tweehonderd jaar na dato nog zo tot de verbeelding? Austenkenners en -liefhebbers Anke Werker en Sanne van der Bruggen nemen ons in dit rijk geïllustreerde boek mee naar het Engeland van Jane Austen. Lees over haar jeugd en schrijversleven, haar familieleden en de mode uit haar tijd, maak een heerlijk recept à la Jane of doe de Jane Austenquiz en ontdek op wie van haar personages je lijkt. Jane [Austen] voor iedereen geeft een frisse, Nederlandse kijk op die beroemde schrijfster waar iedereen weleens van gehoord heeft, maar die verder voor veel mensen nog een mysterie is.

Mijn mening

Jane Austen is iemand die je zeker weten kent als schrijfster, haar boeken zijn immers wereldberoemd. Haar boeken zijn verfilmd en wie kent Mr Darcy nou niet? Maar wie is Jane Austen zelf? Dat leggen Anke Werker en Sanne van der Bruggen heel mooi uit in een prachtig geillustreerd boek over haar leven.

Jane voor iedereen 2

‘Jane Austen voor iedereen’ is helemaal geen angstaanjagend dik boek, geen biografie, maar wel een mustread als je van haar boeken houdt. Het is typisch zo’n boek wat je af en toe eens doorbladerd en waarmee je nog iets verliefder wordt op de verhalen van Jane Austen. Want de liefde die Anke Werker en Sanne van der Bruggen delen voor Jane Austen spat van de boeken af.

Jane voor iedereen 3

Geen saaie geschiedenis over Jane’s tijd, maar gewoon leuk uitgelegd, gecombineerd met korte samenvattingen van haar boeken, filmtips en andere leuke feitjes. Ik ben echt fan van dit boek, gewoon omdat het er zo tof uit ziet. Ik kan me zo voorstellen dat dit boek heel goed gebruikt kan worden op middelbare scholen, naast de boeken van Jane Austen.

Jane voor iedereen 4

De illustraties zijn prachtig, de vormgeving past zo goed bij de manier van vertellen en ik wilde eigenlijk dat het gewoon nog dikker was. Ik las het binnen een paar uurtjes uit en had daar best een beetje spijt van. Ik had wel gelijk zin om alle verfilmingen te gaan kijken én alle boeken te gaan lezen, maar ook om naar Bath te verhuizen. Ha!

Eindoordeel

‘Jane Austen voor iedereen’ is zeker niet alleen een mustread voor fans van Jane Austen, maar ook voor iedereen die meer over haar wil weten. Een prachtig geillustreerd en vormgegeven boek, wat ook nog eens heel leuk geschreven is. Wat wil je nog meer?

Specificaties

Jane Austen voor iedereen by Anke Werker, Sanne van der Bruggen
Published by Karmijn
Genres: Biografie
Pages: 96
ISBN: 9789492168184

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a4b52c605f7f_selected-products” products=”9200000079270378″ name=”jan voor iedereen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *