Terugblik 2017

IMG_20171207_200857_502

De jaaroverzichten plaats je meestal aan het eind van het jaar, maar ik vond het fijn om nog een terugblik op 2017 te doen (heel kort!) voordat ik je mijn doelen en plannen voor 2018 laat weten.

Gelezen boeken

Natuurlijk ben ik hoofdzakelijk een boekblogger, dus tellen mijn gelezen boeken natuurlijk het meest. Ik las in 2017 maar liefst 182 boeken. 9 minder dan in 2016, wat ik nog wel een prestatie vind, aangezien ik in 2017 een stuk meer werkte.

Ik kan je niet vertellen wat het beste boek was van 2017, maar ik kan je wel doorsturen naar mijn goodreads lijst van 2017, waar je in ieder geval kunt lezen hoeveel sterren ik de boeken gaf.

Gezondheid

Het eerste halfjaar van 2017 kwakkelde ik behoorlijk met mijn gezondheid, met als dieptepunt 13 juli, toen ik de huisarts thuis liet komen, omdat ik zoveel pijn had van mijn galblaas. Een maand later was ik straatarm (zoals de chirurg mij grappend vertelde) en hoewel ik het doodeng vond om geopereerd te worden, ben ik nog elke dag blij dat die galblaas eruit is.

Het tweede halfjaar stond dan ook in het teken van genieten. misschien iets teveel, maar ik heb zeker geprobeerd om ook meer te bewegen. Met name in november en december ging het sporten/bewegen heel goed en hoop ik dat dan ook vast te houden in 2018.

Mijn carriere

Tja, ik kan niks anders zeggen dat ik dankbaar ben voor het werk dat ik gedaan heb in 2017, ook al heb ik afscheid moeten nemen bij een hele leuke functie. Het jaar verliep heel anders dan ik in januari 2017 had verwacht en daar ben ik alleen maar heel blij om. Ik hoop wel dat ik in 2018 wat meer vastigheid heb, daar is mijn piekerige hoofd wel degelijk aan toe.

More Delight

Ook hier ben ik heel dankbaar voor, het geweldige aantal recensie-exemplaren dat ik in 2017 heb mogen lezen. Toch voelde ik met name de laatste maanden van 2017 behoorlijke druk, niet alleen qua hoeveelheid boeken die ik ‘moest’ lezen, maar ook druk om wat ik nou precies wilde met mijn blog. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar die vrije maand van december is me wel heel goed bevallen.

Dat was even kort mijn jaaroverzicht van 2017, hoe is jouw jaar geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *