Het pleidooi – Steva Cavanagh

Het pleidooi

Advocatenkantoor Harland & Sinton is al jarenlang de spil van een wereldwijd fraudenetwerk, maar nu zit de FBI hen op de hielen. Wanneer David Child, een rijke cliënt van de firma, wordt gearresteerd op verdenking van moord, vraagt de FBI Eddie Flynn om ervoor te zorgen dat Child wil getuigen tegen Harland & Sinton. Zodra Eddie David Child ontmoet, weet hij instinctief dat de man onschuldig is, ondanks het overweldigende bewijs tegen hem.

Maar de FBI is in het bezit van belastend materiaal over zijn vrouw Christine en voert de druk gestaag op. Voor Eddie is dat het begin van een adembenemende race tegen de klok: niet alleen moet hij Childs onschuld zien te bewijzen, hij moet ook voorkomen dat Christine in handen valt van de FBI of van de gewetenloze advocaten van Harland & Sinton…

Mijn mening

‘Het pleidooi’ van Steve Cavanagh is zo’n boek dat al weken, maanden op mijn TBR lag en waar ik maar niet aantoe kwam. Tot vorig weekend. Ik ben bezig mijn TBR te verkleinen (hahaha!) en dus besloot ik aan dit boek te beginnen. HOLY MOLY. Op de achterflap wordt er gesproken over vergelijkingen met John Grisham. Nou, dit was misschien zelfs beter.

Al gelijk vanaf het begin word je in het verhaal gezogen en na ongeveer honderd bladzijdes zit je bijna te hyperventileren van de spanning. Steva Cavanagh heeft het eerste hoofdstuk zo geschreven dat je ongeveer weet hoe het boek zal eindigen en dat zorgt ervoor dat je gelijk al wilt weten hoe het verhaal daar komt en wat erna gaat gebeuren. Heel slim, want je wordt gelijk nieuwsgierig gemaakt.

En het wordt alleen maar spannender. ‘Het pleidooi’ is als een onwijs goede actiefilm die zich afspeelt in maar een paar dagen en op maar een paar locaties. Dat maakt het verhaal klein, maar dat is ook juist de kracht. Steve Cavanagh kan zo de personages goed tot zijn recht laten komen en de verhaallijn goed uitwerken. En dat werkt in ‘Het pleidooi’. Zo goed dat ik het boek niet los kon laten en ik het dus in ongeveer 24 uur uitlas. Wat een knaller! Nu wil ik meer van hem gaan lezen, want ik hou echt van dit soort boeken.

Eindoordeel

‘Het pleidooi’ van Steve Cavanagh is echt iets voor liefhebbers van John Grisham en The Bourne trilogie. Zo ongelooflijk spannend, onwijs goed in elkaar gezet en geweldige personages. Ik kan echt niet stoppen met geweldige dingen zeggen over dit boek. Ik wil meer Steve Cavanagh!

Specificaties

Het pleidooi by Steve Cavanagh
Translator: Ralph van der Aa
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789022571606

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a23f44303dcd_selected-products” products=”9200000076518339,9200000075963491″ name=”het pleidooi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *