Winterwereld – Linda van Rijn

9200000079743074

Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd.
Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

Mijn mening

Net als de vorige boeken van Linda van Rijn, is ‘Winterwereld’ ook weer zo’n fijn boek om te lezen. Je leert Lara in het begin van het verhaal goed kennen. Het leven met Yves lijkt perfect te zijn, maar langzamerhand merk je dat er toch iets meer aan de hand is. Ook terugkijkend tijdens de rest van het verhaal, kom je meer over hem te weten. Dan loopt Lara boos weg na een ruzie met Yves en is het verhaal gelijk een stuk anders. De sfeer is compleet omgeslagen en vooral het laatste deel is heel spannend.

Samen met Lara maak je het verhaal mee. Hoewel ik na het lezen van de flaptekst een andere insteek van het verhaal had verwacht, vond ik deze invalshoek heel goed erbij passen. Je ontdekt samen met Lara hoe het hele verhaal in elkaar zit en wat er precies gebeurd is in dat bos.

Linda van Rijn weet het tempo in ‘Winterwereld’ goed op te voeren, je leert eerst goed de hoofdpersonen kennen, dat zorgt ervoor dat je je goed kunt inleven. Als je denkt te weten hoe het zit, weet Linda van Rijn er een twist aan te geven die ik zelf niet aan zag komen en dat maakt het opnieuw genieten van begin tot eind.

Eindoordeel

‘Winterwereld’ is een heerlijk boek om te lezen bij de open haard tijdens de feestdagen. Met een goede opbouw en een verrassend einde heeft Linda van Rijn weer een hele fijne thriller neergezet.

Specificaties

Winterwereld by Linda van Rijn
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Thriller
ISBN: 9789460683800

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a19d8f45fcf3_selected-products” products=”9200000079743074,9200000084990170″ name=”winterwereld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *