Mijn leesweek #2

IMG_20171115_101054_359

Deze week een leesweek van twee weken, aangezien ik een week ziek ben geweest. De eerste week van mijn leesweek was een thuiswerkweekje en maakte ik flink wat leesmeters. De tweede week heb ik wat minder gelezen.

IMG_20171114_133305

Maandag

Maandag hoefte ik pas om 12.30 uur te beginnen en dus had ik ’s ochtends tijd om te lezen. Ik ging verder in ‘Schildpadden tot in het oneindige’ van John Green Daarnaast kwam het tweede deel in de ‘Anne van het Groene huis’ binnen. Wat een mooie uitgave! Ik kan echt niet wachten hierin te beginnen!

IMG_20171114_140418_335

Dinsdag

Ik moest vandaag de ochtend werken en dat vind ik zo relaxed. Als ik dan ’s middags thuis kom, kan ik lekker genieten van een vrije middag. Ik was van plan verhaal 4 van ‘Ik, robot’ te gaan lezen, maar ik wilde heel graag ‘Schildpadden tot in het oneindige’ uitlezen. Dat deed ik dan ook. Om heel eerlijk te zijn: ik vond ‘m best tegenvallen. Ik kan niet precies uitleggen waarom, maar ik kreeg geen band met de hoofdpersoon. Ik besloot dan ook hier geen uitgebreide recensie over te schrijven voor op mijn blog, gewoon omdat ik het niet goed onder woorden kan brengen wat ik precies van het boek vind. Plus ik vind het soms ook gewoon lekker een boek te lezen zonder een recensie over te schrijven!

’s Avonds begon ik aan de nieuwe Linda van Rijn: Winterwereld. Heerlijk, ik hou van haar boeken en ook dit boek viel goed in de smaak.

Woensdag

Vandaag werk ik thuis, ik heb een mega to do lijst die ik heel graag voor de lunch wil afwerken. Dat lukt en ik was net bezig met een eitje bakken toen de postbode aanbelde: mijn fysieke exemplaar van ‘Het zwarte gif’ kwam binnen. Ik las dit boek al voordat het uitkwam en dus pakte ik het boek uit en legde het meteen op de stapel voor mijn ouders.

Ik lees in de middag ‘Winterwereld’ uit. Heerlijk van genoten en ik zag het einde echt totaal niet aankomen. Mijn recensie volgt snel! ’s Avonds begon ik in een nieuw boek: ‘Koffie verkeerd’, het eerste deel in de Barista-serie van Elsbeth Witt. Ik leende het vorige week van de bieb en las vanavond al de helft van het boek. Ik vloog er doorheen, wat een heerlijk verhaal!

Donderdag

Vanochtend ga ik eerst sporten voor ik weer thuis aan het werk ga. Ook vandaag ben ik weer voor de lunch klaar en kan ik na mijn boterham weer gaan lezen. Ik lees ‘Koffie verkeerd’ uit en heb gelijk de volgende twee delen gereserveerd in de bibliotheek! Wat een cliffhanger, die had ik niet aan zien komen.

’s Avond begin ik in ‘De verloren familie’ van Jenna Blum en zit er na ruim 50 bladzijdes helemaal in. Dit leest lekker weg!

Vrijdag

Ik moet de ochtend werken en ben dus de middag vrij. Ik ben zo moe dat ik geen vut heb om te lezen en dus doe ik dat ook niet. Zelfs na de verjaardag waar we ’s avonds naartoe gaan heb ik geen energie om te lezen en ga dus gelijk slapen als ik naar bed ga.

Zaterdag t/m vrijdag

We hadden totaal geen afspraken dit weekend en ik had zoveel zin om lekker in bad te gaan, veel te lezen en gewoon rust te pakken. Helaas had mijn lichaam andere plannen, ik werd zaterdag wakker met onwijse buikgriep, zo ziek ben ik nog nooit geweest. Ik heb tot en met woensdag eigenlijk alleen maar op bed geleden, wat tv gekeken en niet veel gelezen. Donderdag ging het gelukkig een stuk beter.

Ik krijg deze week maar één boek binnen, dat valt mee! Cara Delevigne, het supermodel, heeft een boek geschreven en HarperCollins Nederland geeft het uit. Het boek komt officieel pas 28 november uit, maar ik ontvang ‘m een weekje eerder. Ik ben er heel nieuwsgierig naar en kan niet wachten om erin te beginnen.

Ik las tijdens mijn eerste dagen ‘De verloren familie’ van Jenna Blum uit, hoewel het wel een pittig boek was om te lezen tijdens het ziek zijn. Daarom begon ik erna in ‘Zand erover’ van Elsbeth Witt, een fijne en vooral luchtige roman. Ideaal!

Ik las erna een kerstverhaal, daar had ik zo’n zin in. ‘Christmas at the second chance chocolate shop’ was vooral genieten, zwijmelen en grinniken. Vrijdag begon ik in ‘Het pleidooi’ van Steve Cavanagh. Wat een verhaal! Hij wordt de nieuwe John Grisham genoemd en dat snap ik ook wel een beetje. Een rechtbankthriller, maar dan nog spannender.

Zaterdag

Ik ben redelijk op tijd op en breng een groot deel van de dag op de bank door, lezend in ‘Het pleidooi’, die moet uit vandaag. Niets moet natuurlijk, maar ik wil heel graag weten hoe het afloopt. Ik lees ‘m eind van de dag uit, poeh, wat was het spannend!

Tussen het lezen door breng ik nog een bezoekje aan de bieb, ik had nog twee delen in de Barista serie van Elsbeth Witt gereserveerd en die lagen voor me klaar. Ik heb nu al zin om erin te gaan beginnen.

IMG_20171126_161641_023

Zondag

Ik zag van de week dat het Boekenfestijn een nieuwe locatie heeft – Rijswijk! Dat is lekker in de buurt dus ik hoopte dat ik me goed genoeg zou voelen om er naartoe te gaan. En dat was gelukkig ook zo. Hierboven zie je mijn haul, ik was in totaal iets van €62 kwijt, dus dat is een prima bedrag voor 20 boeken!

One thought on “Mijn leesweek #2

  1. Hoi Femke, leuke blog weer!
    Ik ben vrijdag ook even in Rijswijk geweest. Volgend jaar komt het Boekenfestijn weer in Rijswijk :-). Maar eerst eind januari in Ahoy, Rotterdam.
    Ik heb 1 boek van Loes den Hollander gekocht en 2 kalenders voor het nieuwe jaar. Ik heb mij bewust beperkt tot deze zaken, want anders was ik ook (weer) met zo’n hele stapel thuis gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *