Het boek van wijsheid – Arun Gandhi

IMG_20171103_104958

Arun Gandhi werd liefdevol opgevoed en opgeleid door zijn grootvader, totdat die in 1948 werd vermoord. Nu is Arun over de hele wereld bekend als activist, spreker en verspreider van het gedachtegoed van Mahatma Gandhi. Hij is de laatste die de intieme, persoonlijke verhalen over deze spirituele icoon kan vertellen.

Arun Gandhi groeide op in de beroemde ashram van Mahatma Gandhi. De grondlegger van het moderne India, geliefde filosoof en invloedrijke mensenrechtenactivist was voor Arun gewoon zijn opa. Een meester die zijn leerlingen handvaten gaf om een rijk en betekenisvol leven te leiden. Mahatma’s adviezen zijn krachtig, tijdloos en praktisch en Arun weet ze naadloos aan te laten sluiten bij de moderne tijd. Sterker nog: in het huidige politieke en maatschappelijke klimaat zijn deze lessen waardevoller dan ooit. Daarnaast is Het boek van wijsheid een portret van Mahatma Gandhi als man, leider en opa. Kleinzoon en grootvader delen persoonlijke verhalen, die tegelijkertijd universeel zijn: over jezelf ontdekken, vriendschap en familie.

Mijn mening

Arun Gandhi, de kleinzoon van Mahatma Gandhi deelt in ‘Het boek van wijsheid’ wat hij van zijn opa geleerd heeft. Dit zijn voornamelijk wijsheden die je vaak makkelijk kunt uitvoeren (zoals de emotie woede: daar kan je aan toegeven of over nadenken) in je eigen leven. Arun vertelt persoonlijke verhalen gecombineerd met de manier waarop hij die lessen heeft geleerd.

Ik ken Mahatma natuurlijk wel van naam, maar wist niet heel veel over zijn leven en de dingen die hij uitdroeg. Toch merkte ik dat ik kan merken dat het in de vorige eeuw afspeelde. De wijsheden die Arun deelt, zijn in sommige gevallen niet altijd makkelijk uit te voeren in deze tijdgeest. Maar er zitten zeker stukken in (zoals stilte, je telefoon opzij leggen en gewoon je gedachten laten lopen of iets goeds doen voor een ander) die je makkelijk kunt toepassen.

Mahatma Gandhi was zeker een bijzonder persoon en ik vind echt dat het goed is dat zijn wijsheden gedeeld blijven worden. Iedereen kan er dan ook mee doen wat hij/zij wilt. Want een betere wereld begint echt bij jezelf.

Eindoordeel

Arun Gandhi deelt op persoonlijke wijze de wijsheden die hij van zijn grootvader, Mahatma Gandhi, geleerd heeft. Een boek waar iedereen wel wat uit kan halen.

Specificaties

Het boek van wijsheid by Arun Gandhi
Translator: Mieke Trouw
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Filosofie
Pages: 256
ISBN: 9789402700435

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5a0d91889e267_selected-products” products=”9200000079579125,9200000079705981″ name=”arun gandhi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen via Bookdepository.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *