Zwartspreuk – Claudia Gray

9200000079578851

Nadia stamt af van heksen. De magische krachten die ze heeft, worden overgebracht van moeder op dochter, maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt en haar gezin achterlaat, is Nadia nog maar half ingewijd in de magie. En dat terwijl ze die krachten al snel hard nodig heeft!

Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Het is overduidelijk voor haar dat er duistere krachten aan het werk zijn in Captive’s Sound, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen?

Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen, die beweert dat er een vloek op zijn familie rust…

Mijn mening

Ik was zo benieuwd naar ‘Zwartspreuk’ van Claudia Gray, helemaal omdat ik haar ‘Vuurvogel’ serie zo tof vind. De synopsis deed me een beetje denken aan de sfeer van Charmed en Twilight, dus dat kon alleen maar veelbelovend zijn. Helaas vond ik het verhaal behoorlijk tegenvallen. Claudia Gray heeft met deze serie (dit is het eerste deel) een beetje standaard eerste deel neergezet. Er zitten vrijwel geen verrassingen in, maar ik vond het ook weinig origineel.

Nadia is op sommige momenten zo dom bezig, ik vond haar naief en kinderachtig. Daarnaast vond ik Mateo goedgelovig, de enige die nog een beetje leuk was, was Verlaine met haar twee vaders, het enige originele aan dit boek. Ik las een recensie op Goodreads waarbij men de personages plat noemde, er werd totaal niet in de diepte gegaan en daar ben ik het zeker mee eens. Met de kwaliteiten die Claudia Gray heeft, is ‘Zwartspreuk’ echt een teleurstelling.

Ik had het misschien één ster willen geven, maar omdat Verlaine twee vaders heeft en Mateo Mexicaans is, wat beiden niet veel voorkomt in YA, heb ik Claudia Gray voor dit boek nog een ster extra gegeven. Had ze daar meer op doorgeborduurd en die personages meer aandacht gegeven in dit boek, was het misschien beter geweest. Nee, ik heb niet de behoefte om nog verder te lezen in deze serie. Jammer, want ik had echt hoge verwachtingen (misschien wel te hoog!).

Eindoordeel

De personages waren niet goed uitgewerkt, het verhaal weinig origineel. Nee, ‘Zwartspreuk’ was niet het boek voor mij. Jammer, want ik had meer van Claudia Gray verwacht.

Specificaties

Zwartspreuk by Claudia Gray
Translator: Marjet Schumacher
Series: Spellcaster #1
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9789402700534

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_59f6e2a040b7d_selected-products” products=”9200000079578851,9200000079705906″ name=”zwartspreuk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen bij Bookdepository.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *