Origin – Dan Brown

IMG_20171015_114850_974

Robert Langdon, Harvard professor of symbology and religious iconology, arrives at the ultramodern Guggenheim Museum Bilbao to attend a major announcement—the unveiling of a discovery that “will change the face of science forever.” The evening’s host is Edmond Kirsch, a forty-year-old billionaire and futurist whose dazzling high-tech inventions and audacious predictions have made him a renowned global figure. Kirsch, who was one of Langdon’s first students at Harvard two decades earlier, is about to reveal an astonishing breakthrough . . . one that will answer two of the fundamental questions of human existence.

As the event begins, Langdon and several hundred guests find themselves captivated by an utterly original presentation, which Langdon realizes will be far more controversial than he ever imagined. But the meticulously orchestrated evening suddenly erupts into chaos, and Kirsch’s precious discovery teeters on the brink of being lost forever. Reeling and facing an imminent threat, Langdon is forced into a desperate bid to escape Bilbao. With him is Ambra Vidal, the elegant museum director who worked with Kirsch to stage the provocative event. Together they flee to Barcelona on a perilous quest to locate a cryptic password that will unlock Kirsch’s secret.

Mijn mening

Ik hou van de boeken van Dan Brown. Al zo lang ik me kan herinneren, lees ik zijn boeken in een ruk uit en houden ze me van begin tot eind geboeid. Ik kijk dan ook altijd uit naar zijn boeken en ondanks dat er wat mis ging met de bestelling/bezorging van dit boek, kon ik dan ook niet lang wachten met lezen toen ik het eenmaal in huis had. Ik las het boek dan wel niet in één dag uit, maar na twee dagen kon ik het dan (eindelijk) dichtslaan.

Ik heb de vorige boeken van Dan Brown volgens mij in het Nederlands gelezen, maar koos er deze keer voor ‘m in het Engels te lezen. Dat maakte het op sommige momenten best lastig. Origin gaat diep in op de wetenschap en evolutie en dat is best pittig als je daar misschien iets minder taalkennis in hebt. Dat was dan ook de reden dat mijn leestempo wat lager lag. Aan het verhaal lag het zeker niet, want zoals elk boek van Dan Brown zit je op sommige momenten op het puntje van je stoel.

Daarnaast heeft Robert Langdon altijd een vrouwelijke sidekick wat het verhaal wat leuker maakt. Niet geheel origineel en er zit ook zeker een soort standaardopzet in de verhalen van Dan Brown, maar dat maakt niet dat ze minder vermakelijk zijn. Je weet van tevoren een beetje wat je kunt verwachten, maar dan weet Dan Brown je toch altijd wel weer te verrassen. Zo ook in Origin. Je denkt te weten hoe het afloopt, of in ieder geval had ik wel een vermoeden, maar dat was totaal iets anders.

Wat ik bij ‘Origin’ bijzonder vond, was dat het me aan het denken zette. De evolutie van mensen is altijd een punt van discussie geweest en die discussie vind ik heel interessant. Daarnaast vond ik de ontknoping ook iets waar ik over na moest denken en ondanks dat het fictief is, nog wel zie uitkomen. Daarmee heeft Dan Brown me zeker verrast!

Eindoordeel

‘Origin’ van Dan Brown is weer een heerlijke thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten. Het heeft een verrassende ontknoping en zet je zeker weten even aan het denken. Genieten weer dus!

Specificaties

Origin by Dan Brown
Series: Robert Langdon #5
Published by Bantam Press
Genres: Thriller
Pages: 480
ISBN: 9780593078754

[bol_product_links block_id=”bol_59f1d2907a87b_selected-products” products=”9200000075752403,9200000075789318,9200000065572819,9200000065713248″ name=”origin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen via Bookdepository.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *