Een fotoboek als portfolio

Fotoboek plus camera

Deze blogpost is in samenwerking met Fotofabriek.

Toen ik een paar weken geleden werd aangeschreven door Fotofabriek of ik een album wilde maken, was ik gelijk enthousiast. Zoals jullie wel weten hou ik van fotograferen en eigenlijk druk ik mijn foto’s te weinig af. Dit was dan ook de ideale gelegenheid om dat eens te doen. Het album wat ik mocht maken was op A4 formaat. De keuze qua foto’s vond ik nog best lastig, ik had niet genoeg van één onderwerp om een heel album te vullen, dus besloot ik om een soort portfolio te maken van mijn mooiste foto’s.

Binnenkant fotoboek

Het uitzoeken was echt heel leuk, ik dook in mijn archieven en zocht mijn mooiste foto’s uit. Ik ben best een eindje terug de tijd in gegaan (2015!), maar uiteindelijk had ik genoeg foto’s om een album te vullen. Het maken van het fotoalbum ging heel makkelijk, de software is snel te installeren en je hebt echt veel mogelijkheden. Ik heb er wel even over gedaan om alles in goed in het album te krijgen, maar dat is meer omdat ik het zo mooi mogelijk wilde maken.

Binnenkant fotoboek 2

Toen ik het eenmaal klaar had, was het wachten op het fysieke exemplaar. Dit was overigens supersnel in huis. Op woensdag uploadde ik mijn fotoboek en op vrijdag had ik het al binnen. De kwaliteit van het papier is echt heel mooi, de foto’s komen echt tot leven op de pagina’s. Het fotoboek ligt niet helemaal plat open, maar dat stoort mij niet. Ik heb mijn foto’s per pagina af laten drukken. Bij de preview optie heb je een mogelijkheid om je foto’s in het midden van de pagina te zetten, dit was in mijn geval echt ideaal.

Achterkant fotoboek

Ik ben echt heel erg blij met het eindresultaat. Ondanks dat ik geen professioneel fotograaf ben, ben ik wel heel blij dat ik een soort portfolio heb gemaakt, zo kan ik met plezier terugkijken naar mijn mooiste foto’s. Ik kan echt niet wachten om meer van dit soort albums te gaan vullen!

Het fotoboek heb ik van Fotofabriek ontvangen. Wil je meer lezen over samenwerkingen en hoe ik daarmee omga? Check deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *