Polderglamour – Daan Boom & Stijn van Vliet

9200000083415923

De net iets te lange stilte werd doorbroken door een ferme vuistslag op tafel. Hij keek mij doordringend aan en zei: “Ik heb een heel goed gevoel bij jou, weet je dat? Jij en ik gaan mooie dingen doen.’

Al van jongs af aan droomt Tjibbe Wammes van een roemrijke zangcarrière. Als hij op een dag een telefoontje krijgt van de befaamde manager Jerry Armspek staat zijn wereld op zijn kop en verandert zijn leven volkomen. Hij komt terecht in de wereld van de Showbizz. Met alle gevolgen van dien.

Mijn mening

Toen ‘Polderglamour’uitkwam, was er niet alleen veel media-aandacht voor, maar ook veel verontwaardiging. Daan Boom en Stijn van Vliet schreven dit verhaal namelijk in 48 uur. Kan dat wel, een goed verhaal schrijven in 48 uur? Is het dan wel een goed verhaal? Na al die aandacht was ik erg benieuwd en besloot ik het te kopen. Gelukkig is het boek niet duur (€10) en gaat een groot deel van de opbrengst naar de Stichting Lezen en Schrijven. Een goede reden dus om dit aan te schaffen.

Of het verhaal goed was? Nee. Het verhaal van ‘Polderglamour’ is zeker niet slecht. Het is vlot geschreven, maar zit ook vol met clichés. Dat Tjibbe zich verliest in de roem, is niet heel bijzonder of onverwacht. Dat zijn manager Jerry een nog groter cliché is, is te overzien. De namen in het boek zijn behoorlijk grappig, soms zelfs wat ironisch maar wat mij het meest irriteerde was wel het nawoord van Daan Heerma van Vos. Arrogant en vooral heel erg uit de hoogte. Als dat er niet in had gestaan, denk ik dat ik het boek beter had gevonden. Het nawoord zorgde voor mij voor een nare smaak en dat vond ik jammer.

Toch heb ik ergens wel respect voor Daan Boom en Stijn van Vliet. Er zijn genoeg mensen (inclusief mijzelf) die graag een boek willen schrijven, maar het niet doen. Zij hebben het gedaan en natuurlijk hoef je geen hoogstaande literatuur te verwachten, maar ik heb me wel vermaakt met het boek.

Eindoordeel

Laat het los dat dit boek in 48 uur geschreven is en je vermaakt je van begin tot eind. Als ik het nawoord vergeet, hebben Daan Boom en Stijn van Vliet met ‘Polderglamour’ een prima vermakelijk verhaal geschreven.

Specificaties

Polderglamour by Daan Boom, Stijn van Vliet
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 128
ISBN: 9789022583630

[bol_product_links block_id=”bol_59eb4a501d67c_selected-products” products=”9200000083415923,9200000084062240″ name=”polderglamour” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *