One of us is lying – Karen McManus

IMG_20171010_083406_176

Five students go to detention. Only four leave alive. Yale hopeful Bronwyn has never publicly broken a rule. Sports star Cooper only knows what he’s doing in the baseball diamond. Bad body Nate is one misstep away from a life of crime. Prom queen Addy is holding together the cracks in her perfect life. And outsider Simon, creator of the notorious gossip app at Bayview High, won’t ever talk about any of them again. He dies 24 hours before he could post their deepest secrets online. Investigators conclude it’s no accident. All of them are suspects. Everyone has secrets, right? What really matters is how far you’ll go to protect them.

Mijn mening

Ik moet zeggen dat ik voor ‘One of us is lying’ viel door de opmaak. De rode letters op de cover met de zijkanten die ook rood zijn: hoe aantrekkelijk kan een boek zijn? Zeker een reden om het op te pakken! De flaptekst is een beetje gek, omdat er geen vijf studenten zijn die moeten nablijven, maar goed, daar kan je overheen komen tijdens het lezen. Je wordt van de ene verdenking in de ander gegooid, Karen McManus zet je goed op het verkeerde been met de wisseling van de hoofdstukken.

Ook wisselen de perspectieven zich af, waardoor je flink moet switchen en daarom is het zeker geen boek waar je flink bij kan afdwalen. Maar, het intrigeert wel. Want één van de studenten is aan het liegen, maar welke dan? Dat houdt je zeker bezig tijdens het lezen. Ik kon er maar niet achter komen, omdat echt elk personage zijn of haar diepe geheimen had, wat ‘One of us is lying’ zeker boeiend maakt. Het zijn grote geheimen, maar ook zeker wel geheimen waarin je je kunt inleven. Je krijgt goed een band met de personages en doordat je weet dat er één is die liegt, wantrouw je ze ook allemaal.

Het leestempo ligt hoog, want de afwisselende perspectieven én de nieuwsgierigheid die constant gevoed wordt, zorgen ervoor dat je het niet uit je handen kunt leggen. Het einde kwam voor mij zeker als een verrassing, die had ik echt niet aan zien komen. Het is dan ook geen boek dat je nogmaals zal oppakken, omdat je dan al weet hoe het afloopt, maar ik vond het zeker een vermakelijk boek.

Eindoordeel

Ondanks dat de flaptekst van ‘One of us is lying’ een beetje gek is, leest het lekker snel weg. Karen McManus zet je ongeveer elk hoofdstuk op het verkeerde been en dat zorgt ervoor dat je het niet uit je handen kan leggen.

Specificaties

One of us is lying by Karen McManus
Published by Penguin
Genres: Young Adult
Pages: 368
ISBN: 9780141375632

[bol_product_links block_id=”bol_59eb43c0e54d0_selected-products” products=”9200000065119461,9200000072451382″ name=”one of us is lying” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt het boek ook bestellen bij Bookdepository.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *