Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn (+ winactie!)

IMG_20171014_102137

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen…

Mijn mening

‘Vrienden voor het leven’ is het derde deel in de serie over Kiki, Joost en Noor en gaat dit keer over Kiki. Je kunt de delen gemakkelijk los van elkaar lezen, maar het leukste is natuurlijk om alledrie de boeken te lezen. Je leert de personages dan goed kennen en eigenlijk hoop ik stiekem nog dat er nog een deel over klusjesman Gijs komt. Maar goed, dit deel gaat over Kiki.

Vorige week kon je al lezen dat ik met Astrid Harrewijn naar het Stedelijk museum ben geweest. Dat was ter gelegenheid van de lancering van dit boek. Kiki werkt in het Stedelijk en ik las het boek dan ook uit voor de rondleiding. Zo kwam het voor mij nog meer tot leven. Maar ook zonder de rondleiding komt het Amsterdam en het Stedelijk van Kiki tot leven.

Van alledrie de boeken vond ik dit boek het minst humor hebben. Kiki werkt zichzelf behoorlijk van het ene probleem in het andere, wat leidt tot soms spannende en ook wat bizarre situaties. Waar ik bij ‘Daar heb je vrienden voor‘ nog af en toe keihard moest lachen, viel dat bij ‘Vrienden voor het leven’ een beetje tegen. Tegenvallen is misschien niet het juiste woord want het boek viel helemaal niet tegen, maar is wel anders dan de vorige boeken.

Kiki is wat serieuzer en ook haar omstandigheden zijn wat heftiger. Tcoh heeft het verhaal ook onverwachtse wendingen en zag ik het einde echt totaal niet aankomen. Ik heb weer van begin tot eind genoten van ‘Vrienden voor het leven’ en wil eigenlijk helemaal niet dat dit het laatste boek van deze serie is. Ik wil meer Joost, Noor en Kiki (en Gijs!).

Ondanks dat dit het derde en laatste deel in de serie is, weet ik zeker dat ik deze serie nog wel vaker zal gaan lezen. Zoals ik al eerder zei, is dit echt een serie voor mij, met kunst, humor en levensvragen.

Eindoordeel

Ik kan echt urenlang over deze serie van Astrid Harrewijn praten. Maar het enige wat ik je wil meegeven is: ga dat lezen!

Winactie

Als je de eerste twee delen al hebt gelezen, kan ik je wat heel leuks vertellen! Vandaag maak je op mijn blog kans op ‘Vrienden voor het leven’. En je krijgt dan niet gewoon het boek zoals je het in de boekhandel kan krijgen, maar een gesigneerd exemplaar!

Wat moet je daarvoor doen? Nou eigenlijk niet zo heel veel. Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Facebook, Twitter of Instagram, maar dat is helemaal niet verplicht. Het enige wat je wel moet doen is hieronder een berichtje achter laten, vertel me iets leuks, geef me een leuke boekentip of misschien heb je nog een idee voor een leuke blogpost. Laat wel je emailadres achter, want zo kan ik je mailen als je de winnaar bent.

De winactie loopt van donderdag 26 oktober 2017 06.00 uur tot en met donderdag 2 november 2017 20.00 uur. Ik mail je als je gewonnen hebt. Je hebt dan tot en met zondag 5 november 2017 20.00 uur om te reageren. Als je niet binnen die tijd reageert, kies ik een nieuwe winnaar uit.

Specificaties

Vrienden voor het leven by Astrid Harrewijn
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 288
ISBN: 9789022574447

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_59e79f77e7eb7_selected-products” products=”9200000079290625,9200000079410615″ name=”vrienden voor het leven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

6 thoughts on “Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn (+ winactie!)

  1. Wat een mooie winactie weer. En nog wel gesigneerd. Ja, daar maak ik graag kans op. En je vroeg nog om een boekentip. Een heel ander soort boek waarschijnlijk dan je gewend bent, maar misschien best wel interessant. Het geheime leven van een koe van Rosamund Young. Hierin wordt het bijzondere gedrag van koeien beschreven. Best interessant. Mijn recensie over dit boek staat op hebban.nl

  2. Ik vind het zo jammer dat er eigenlijk nooit een chicklit bij de NS Publieksprijs zit, Astrid schrijft superleuk net zoals Lisette Jonkman laten we ons met ons allen sterk maken dat er volgend jaar geen sportboek zit maar in ieder geval 1 chicklit.

  3. Wat een leuke actie. Misschien is het leuk om een keer wat met dichtbundels te doen? Of passend bij dit boek een blogpost over aan te raden trilogieën om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *