De keerzijde – Michael Connelly

De keerzijde

Harry Bosch is de nieuwste privédetective van Californië. Hij maakt geen reclame, heeft geen kantoor, en is zeer kieskeurig. Maar zijn meer dan dertig jaar ervaring bij de LAPD, de Los Angeles Police Department, zegt genoeg.

Al snel staat een van de rijkste mannen van Californië bij hem op de stoep. De miljardair nadert het einde van zijn leven en kijkt vooral op één ding met berouw terug. Ooit had hij een gepassioneerde relatie met een Mexicaanse, wat ongehoord was in die tijd. Toen zijn grote liefde zwanger raakte, verdween ze spoorloos. Wat is er van haar geworden? Kreeg ze het kind? En waar is het dan nu?

Harry merkt onmiddellijk dat door de enorme belangen die op het spel staan niet alleen zijn eigen leven gevaar loopt, maar ook dat van degene die hij zoekt. Tegelijkertijd kan Harry het politiewerk toch niet helemaal loslaten en werkt hij als parttime rechercheur bij een klein politiebureau. Daar komt hij op het spoor van een serieverkrachter in een van de meest verbijsterende en gevaarlijke zaken van zijn toch al lange carrière.

Mijn mening

Dit boek kreeg ik al echt een hele tijd geleden, maar het bleef maar op mijn TBR-stapel liggen. Tot ik op Twitter zag dat Sue het aan het lezen was en het heel goed vond. Toen besloot ik er snel in te gaan beginnen en boy oh boy, wat heb ik spijt dat ik ‘De keerzijde’ niet eerder heb opgepakt.

Ondanks dat dit het 19e (!) deel in de serie over Harry Bosch is, maakt dat voor een nieuwe lezer zoals ik niets uit. Je merkt niet dat het al zo lang loopt, dat vond ik heel knap gedaan van Michael Connelly. Hij legt alles duidelijk uit maar zeker niet op een vervelende manier, maar goed passend in het verhaal.

Vanaf het moment dat de miljonair contact met hem opneemt, wil je weten wat er precies met de Mexicaanse vrouw gebeurd is. Maar ook de verhaallijn van de serieverkrachter is heel boeiend en eindigt met een complete verrassing.

Er zit niet een onwijze spanning in het verhaal, maar de beide verhaallijnen zijn interessant en langzaamaan wordt er steeds meer onthuld. Je maakt beide onderzoeken mee vanuit het oogpunt van Harry Bosch en tijdens het lezen voelt het alsof je samen met hem het onderzoek doet. Dat leest heel prettig en je krijgt tegelijkertijd ook een band met Harry Bosch.

‘De keerzijde’ heeft me zeker weten laten weten dat de boeken van Michael Connelly de moeite waard zijn en ik kijk er naar uit om meer van hem te gaan lezen!

Eindoordeel

Ondanks dat ‘De keerzijde’ het 19e deel in de serie over Harry Bosch is, merk je daar niks van. De beide zaken die hij in behandeling heeft zijn boeiend, spannend en eindigen beiden verrassend. Een heerlijke thriller waar ik heel erg van heb genoten.

Specificaties

De keerzijde by Michael Connelly
Translator: Ans van der Graaff
Series: Harry Bosch #19
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789022580684

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_59e08407e2f70_selected-products” products=”9200000076517325,9200000075963550″ name=”de keerzijde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De keerzijde – Michael Connelly

    1. Dus jij wist al wel een beetje wat je kon verwachten. Deze gaan zeker op mijn wishlist, nogmaals bedankt voor de tip :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *