Tentoonstelling: Beyond Context by Mart Visser

Beelden in vervallen huis

Van 17 oktober tot en met 19 november 2017 kun je een deel van Mart Visser’s mode- en kunstcollectie zien in tijdelijk museum The Artesia in Amsterdam. Ik kon bij de preview voor Margriet en Libelle zijn en laat je vandaag een sneak peek van de tentoonstelling zien. De tentoonstelling is ter ere van het feit dat Mart Visser 25 jaar couturier is. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet dat hij ook kunst maakte en dat was voor mij een onwijs aangename verrassing.

Trappenhuis

Ik ben gek op mode en hou van musea dus dit was voor mij echt de ideale combinatie van een dagje uit. Het museum The Artesia is een tijdelijk museum, wat Mart Visser van een vriend van hem beschikbaar gesteld heeft gekregen. Het wordt volgend jaar omgebouwd tot appartementen en is nu helemaal leeg en ruw achtergelaten. Dat contrast tussen het prachtige statige grachtenpand, de prachtige haute couture jurken en de bijzondere kunst van Mart Visser zorgt voor een visueel feestje.

Kunst en couture

Daarnaast is het zo’n bizar groot huis waar de tentoonstelling is, dat je soms het risico loopt ruimtes mis te lopen. Er zijn kleine hoekjes, nisjes en gangen die je misschien over het hoofd zou zien. Vooral de grote ruimte waar deze jurken hangen, kun je makkelijk over het hoofd zien. Deze ruimte is compleet ingedeeld op kleur, wat een rustig effect geeft, maar toch heel mooi opgebouwd is.

Beelden in een hoek

Je loopt over een onafgewerkte betonnen vloer, waar je soms aan vast blijft zitten door de achtergebleven lijmresten. De muren zijn soms kapot, open en uit het plafond komen de electriciteitskabels naar beneden. Daarnaast heeft Mart Visser niet alleen de omgeving gebruikt om een contrast op te zetten, ook de muziek is daarbij heel erg passend.

Schetsen

Naast de kunst en couture kun je ook een klein deel van de schetsen bekijken die Mart Visser heeft gemaakt. Dit is zo tof gedaan, met kopspelden op muren gehangen, in een ruimte waar ik zo mijn eetkamer zou willen hebben.

Femke & Mart

Omdat het een preview was, liep Mart Visser zelf ook rond en heeft hij hier en daar wat toelichtingen gegeven. Toen mijn moeder in de pop up shop aan het passen was, kon ik Mart even aanschieten voor een selfie. Dat was een mooie afsluiting van een toffe middag!

Wil je zelf nog naar de tentoonstelling, dan kan dat tot en met 19 november 2017. Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *