The empty grave (Lockwood & Co #5) – Jonathan Stroud

9200000074665627

After their recent adventures, the Lockwood & Co team deserve a well-earned break . . . so naturally they decide to risk their lives breaking into a heavily-guarded crypt. A building full of unsettled souls, it’s also the final resting place of Marissa Fittes, the legendary and (supposedly) long-dead ghost hunter – though the team have their suspicions about just how dead she might be. What they discover changes everything. Pitched into a desperate race to get to the truth behind the country’s ghost epidemic, the team ignite a final, epic battle against the Fittes agency. A battle that will force them to journey to the Other Side, and face the most terrifying enemy they have ever known. Can everyone make it out alive?

Mijn mening

Toen ik ‘The empty grave’ van Jonathan Stroud uit had, heb ik zeker vijf minuten met het boek in mijn handen gezeten. Ik wilde meer van Lockwood, Lucy en George. Daarna bedacht ik me dat Lockwood & Co misschien, na Harry Potter, mijn favoriete boekenserie is. Natuurlijk komen er wel een paar andere series die ik ook tof vind, maar Lockwood & Co staat zeker hoog bovenaan het rijtje.

Jonathan Stroud heeft een wereld neergezet die geloofwaardig is, maar waar hij zeker een goede opbouw voor nodig had. Ik kon me bij het laatste boek alles voorstellen, zelfs de Other Side beschreef hij zo goed dat ik alles voor me zag. Ik las laatst dat er een serie van deze boeken wordt gemaakt, ik ben dan ook wel benieuwd of alles zo lijkt op wat ik me heb voorgesteld. De Other Side is zoets wat geweldig verfilmd kan worden, maar wat ook een flop kan zijn. Laten we hopen op het eerste!

Maar goed, ik kan eigenlijk niets negatiefs over deze hele serie zeggen, hoewel ik ‘The empty grave’ misschien wel het beste deel in de serie vind. Je kunt goed merken dat Jonathan Stroud al lang van tevoren heeft bedacht hoe hij de serie in elkaar wilde zetten. De vorige vier delen zijn eigenlijk opbouw naar dit geweldige einde geweest. Het zit vol met verrassingen, hele creepy stukjes én misschien zelfs wel een beetje een liefdesverhaal. Maar dat moet je vooral zelf gaan uitvinden.

Ik las overigens de eerste twee delen in het Nederlands en daarna ben ik overgestapt naar het Engels. Dit was totaal geen probleem, ik heb niet het idee gehad dat ik wat gemist heb door de vertalingen, dat is wat mij betreft een heel goed punt. De serie is tot boek 4 uitgegeven in het Nederlands, ik verwacht dat de vertaling van dit deel ergens volgend jaar zal komen. Lees je Nederlands kun je dus nog lekker beginnen met de vorige vier delen én heb je nog wat om naar uit te kijken!

Eindoordeel

Lockwood & Co hebben een grote plek in mijn hart veroverd en ik mis ze nu al. ‘The empty grave’ is duidelijk een einde aan de serie over deze geweldige wereld en mensen, maar dat heeft Jonathan Stroud heel goed gedaan. Een geweldig einde van een spannende, liefdevolle en soms wat enge serie!

Specificaties

The empty grave by Jonathan Stroud
Series: Lockwood & Co #5
Published by Random House UK
Genres: Young Adult
Pages: 560
ISBN: 9780552575799

[bol_product_links block_id=”bol_59d90faeb02f5_selected-products” products=”9200000072595766,9200000073638196″ name=”empty grave” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *