De vijfde brief – Nicola Moriarty

Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting.
Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

Mijn mening

Je herkent de naam Moriarty misschien wel, Nicola is de zus van Liane Moriarty en schrijft dus ook boeken. Of Nicole Moriarty net zo goed schrijft als haar zus, daar was ik dan ook benieuwd naar. In ‘ De vijfde brief’ lezen we over vier vriendinnen, die elkaar op de middelbare school hebben leren kennen en inmiddels al een stuk ouder zijn. Joni vraagt zich af of ze uit elkaar gegroeid zijn en probeert de vriendinnen bij elkaar te brengen op hun weekje weg. Als ze allevier een brief schrijven met hun diepste geheim en er nog een vijfde brief verschijnt, is iedereen benieuwd wie die vijfde brief heeft geschreven.

Je leest afwisselend in tijden. Je leest over het weekje weg, maar ondertussen in het heden vertelt Joni het verhaal aan een priester. Daardoor kom je langzamerhand te weten wie die brief heeft geschreven. Dat is ook een goeie manier van Nicola Moriarty om je nieuwsgierig te houden, want ze laat zo stukje bij beetje los wat er is gebeurd. Dat maakt het spannend, maar verhoogt ook zeker weten je leestempo.

Ik vloog werkelijk door dit boek heen, want ik las het binnen een dag uit. Ik was zo nieuwsgierig naar de afloop en die heeft Nicola Moriarty goed neergezet. Je volgt eigenlijk Joni’s denkpatroon waardoor je een aantal keer op het verkeerde been wordt gezet en Nicola Moriarty je goed kan verrassen. Haar schrijfstijl is prettig en ze duikt net diep genoeg in de personages zodat je als lezer een band met ze te krijgt, maar niet te diep dat het vervelend of saai wordt. Wat mij betreft een hele goede combinatie.

Eindoordeel

Nicola Moriarty heeft net als haar zus het schrijftalent in haar bloed zitten. ‘De vijfde brief’ is intrigerend, boeiend en verrassend. Het is luchtig genoeg om zo tussendoor te lezen, maar het verhaal zal je zeker genoeg intrigerend om door te willen blijven lezen.

Specificaties

De vijfde brief by Nicola Moriarty
Translator: Anna Livestro
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 304
ISBN: 9789026143298

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *