Behind closed doors – B.A. Paris

IMG_20170826_202206

Everyone knows a couple like Jack and Grace. He has looks and wealth, she has charm and elegance. You might not want to like them, but you do. You’d like to get to know Grace better. But it’s difficult, because you realise Jack and Grace are never apart. Some might call this true love. Others might ask why Grace never answers the phone. Or how she can never meet for coffee, even though she doesn’t work. How she can cook such elaborate meals but remain so slim. And why there are bars on one of the bedroom windows.

Mijn mening

De achterflap van dit boek was de reden waarom ik ‘Behind closed doors’ (in het Nederlands: ‘Achter gesloten deuren’) wilde lezen. Dit klonk als een verschrikkelijk creepy thriller waar ik me op een zondag compleet in kon verliezen. En dat was het ook. Er zit vanaf de eerste bladzij een onderhuidse spanning in die zo groot is dat je niets anders kunt dan doorlezen.

Jack is echt te creepy, dat weet je vanaf het begin. Ook doordat B.A. Paris de hoofdstukken afwisselt vanuit het heden en verleden, waardoor je leest hoe het tussen Jack en Grace begon maar ook hoe ze nu in het heden leven. Dat zorgt ervoor dat je constant geintrigeerd blijft.

Het gevoel van onderhuidse spanning blijft gedurende het hele boek en wordt misschien zelfs wel erger naarmate je dichter bij de ontknoping komt. Het deed me heel erg denken aan ‘Bezeten van mij’ van Nicci French, dat gevoel alsof er iemand constant op je borst zit, zo spannend is het. Ik moest ‘Behind closed doors’ regelmatig even neerleggen omdat het zo beklemmend voelde tijdens het lezen.

De ontknoping is een verademing en een opluchting. Het was geen verrassende ontknoping, maar dat hoeft ook niet. Het verhaal zelf is zo goed opgezet dat dit de enige ontknoping is die erbij paste. Ik heb dan ook van begin tot eind onwijs genoten van dit boek en vind het onbegrijpelijk dat het het debuut van B.A. Paris is! Ik heb haar volgende boek (The break down) ook al klaarliggen en ben er nu nog meer benieuwd naar.

Eindoordeel

Vanaf de eerste pagina word je in ‘Behind closed doors’ gezogen. Het debuut van B.A. Paris blijft je een beklemmend gevoel geven tot het eind van het verhaal. Het laat je niet meer los, tot het einde. Geweldig!

Specificaties

Behind closed doors by B.A. Paris
Published by HarperCollins Publishers
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9781848454125

Koop bij bol.com

Je koopt het Engelse boek bij Bookdepository.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *