Ready player one – Ernest Cline

IMG_20170912_090949_052

It’s the year 2044, and the real world has become an ugly place. We’re out of oil. We’ve wrecked the climate. Famine, poverty, and disease are widespread. Like most of humanity, Wade Watts escapes this depressing reality by spending his waking hours jacked into the OASIS, a sprawling virtual utopia where you can be anything you want to be, where you can live and play and fall in love on any of ten thousand planets. And like most of humanity, Wade is obsessed by the ultimate lottery ticket that lies concealed within this alternate reality: OASIS founder James Halliday, who dies with no heir, has promised that control of the OASIS – and his massive fortune – will go to the person who can solve the riddles he has left scattered throughout his creation. For years, millions have struggled fruitlessly to attain this prize, knowing only that the riddles are based in the culture of the late twentieth century. And then Wade stumbles onto the key to the first puzzle. Suddenly, he finds himself pitted against thousands of competitors in a desperate race to claim the ultimate prize, a chase that soon takes on terrifying real-world dimensions – and that will leave both Wade and his world profoundly changed.

Mijn mening

Toen ik net begon, vond ik ‘Ready player one’ een behoorlijk lastig in te komen. Ik ben niet zo’n scifi fan, maar was wel benieuwd naar alle jaren 80 referenties die in dit boek te vinden waren. Maar naarmate ik verder in het verhaal kwam, werd het spannender en kreeg ik steeds meer een band met Wade.

Tijdens het lezen voelde het echt niet aan als een sci fi, maar meer alsof je samen met Wade de reis door 2044 maakt en erachter komt dat dat ook zeker niet de ideale wereld is. Ik kan me zo voorstellen dat Ernest Cline wel wat van James Halliday heeft, zoals hij zijn liefde voor de jaren 80 beschrijft.

Als kind van de eighties herkende ik een hoop, maar toch was ik zeker niet zo’n nerd als James Halliday en daardoor miste ik zeker wel een hoop referenties. Maar dat maakt het lezen niet minder leuk, integendeel. Ik heb echt zo van ‘Ready player one’ genoten, ondanks de lastige start. Aan het eind heb ik alles opzij gegooid om dit boek uit te lezen, want ik had zo’n band met Wade dat ik ongeveer zat te hopen dat alles goed met hem zou komen.

Eindoordeel

‘Ready player one’ van Ernest Cline is denk ik nog leuker als je een eighties kid bent, want dan snap je alle referenties, maar ook zonder opgegroeid te zijn in de jaren 80 is dit een geweldig sci fi verhaal. Het begint rustig, maar geloof me, aan het eind zit je met geknepen billen van spanning.

Specificaties

Ready player one by Ernest Cline
Published by Cornerstone
Genres: Science Fiction
Pages: 384
ISBN: 9780099560432

[bol_product_links block_id=”bol_59bd7998c008f_selected-products” products=”1001004011761292,9200000016321243,9200000023786263″ name=”ready player one” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je kunt dit boek ook bestellen bij Bookdepository.

One thought on “Ready player one – Ernest Cline

  1. Ik ben toevallig vandaag aan dit boek begonnen! Wat leuk om er dan een recensie van voorbij te zien komen op bloglovin~ Na het lezen van jouw recensie wil ik gewoon meteen weer verder lezen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *