Altijd dichtbij – Paula Daly

9200000075900841

Wanneer de jongste dochter van Natty en Sean ziek wordt tijdens een schoolkamp en Natty een paar dagen van huis is om bij haar dochter te zijn, biedt haar goede vriendin Eve aan om haar gezin draaiend te houden. Bij thuiskomst blijkt dat die ‘hulp’ iets te ver is doorgeslagen: Sean is verliefd geworden op Eve en het huwelijk valt uiteen. En hoe hard Natty ook probeert haar leven opnieuw op te bouwen, Eve slaagt er steeds opnieuw in haar dat onmogelijk te maken. Dan ontvangt Natty een anoniem briefje waaruit blijkt dat dit bepaald niet de eerste keer is dat Eve op deze manier een gezin verwoest, met fatale consequenties. Natty is vastbesloten deze ‘serieminnares’ te ontmaskeren…

Mijn mening

‘Altijd dichtbij’ is een thriller waarbij de achterflap wat mij betreft iets te veel heeft verraden om compleet van het boek te genieten. Het grootste deel van het verhaal wordt voor je verteld en dat is jammer. Het begin is daarom een beetje traag en lastig doorheen te komen.

Ik vind Natty niet echt een fijne hoofdpersoon. Ze vertrouwd haar beste vriendin voor geen meter en daar heeft ze natuurlijk gelijk in, maar ze gedraagt zich irrationeel en soms komt het over alsof ze compleet gestoord is. Er zitten scenes in waarbij ik mijn wenkbrauwen optrok, omdat het niet meer geloofwaardig overkomt.

De schrijfstijl van Paula Daly doet me soms een beetje denken aan die van Nicci French, maar helaas komt ze daar niet in de buurt. Het verhaal is vooral negatief, zonder echte hele spannende momenten. Natuurlijk wilde ik wel weten hoe het afliep, maar dit is zeker niet een van de beste thrillers die ik heb gelezen.

Het einde, daar moet wel een stukje over gezegd worden. Ik vond het heftig, een beetje gestoord en vooral onbevredigend. Je weet wat Natty heeft gedaan, maar toch eindigt het niet zoals ik zou willen. Als je het boek uit hebt, heb je zeker geen ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ gevoel en dat vind ik zeker een gemiste kans. Een korte vooruitblik of iets had het boek wat mij betreft beter gemaakt.

Eindoordeel

‘Altijd dichtbij’ van Paula Daly heeft een boeiend onderwerp, maar een minder goede uitvoering. Soms ongeloofwaardig, vooral gestoord en het einde was totaal onbevredigend. Niet een van de beste thrillers die ik ooit gelezen heb.

Specificaties

Altijd dichtbij by Paula Daly
Translator: Kris Eikelenboom
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789026138331

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Koop bij bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *